Rigspolitiet efter sirenevarsling: - Vi ved ikke, hvad der helt præcist er gået galt

Fredag aften blev der udsendt sirenevarsling over store dele af Midt- og Vestjyllands Politikreds. Rigspolitiet ved på nuværende tidspunkt ikke, hvad fejlen skyldes.

En erhvervsbygning i Viborg stod fredag aften i flammer, og grundet giftig røg skulle borgerne i området varsles. Den varsling nåede dog ikke kun Viborg – faktisk lød sirenevarslingen ud over det meste af Midt- og Vestjylland.

- Det er rigtig ærgerligt, og det er en beklagelig fejl. Vi gør, hvad vi kan for at finde ud af, hvad det var, der skete, siger Jens Peter Ladefoged, der er vagtchef hos Rigspolitiet til TV 2.

- Hvad der rent faktisk helt præcist er gået galt, det ved vi ikke.

Rigspolitiet i Ejby har for kort tid siden overtaget styringen af sirenerne fra Østjyllands Politi. Ifølge vagtchefen er det i den proces, at der er sket et eller andet.

- Det er jo altid sådan, at når systemer og maskiner møder mennesker, så sker der fejl. Vores rutinegrad, hvis det er en menneskelig fejl – det ved vi på nuværende tidspunkt ikke, om det er, men hvis det er, så vil vi gøre alt, hvad vi kan for at blive bedre, siger Jens Peter Ladefoged.

Vagtchefen beklager den scene, som sirenevarslingen var anledning til fredag aften. 

FAKTA: DET SKAL DU GØRE, NÅR SIRENERNE LYDER


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.