Retssag om kongekrone udsat

Anklagerens vidne udeblev, og sagen om Paarup Kros ret til at bruge kongekronen er derfor udsat.

I dag skulle der have faldet dom i endnu en sag om kroernes ret til at skilte med den særlige kongekrone, der angiver, at kroerne er "kongelig priviligerede". Men sagen er udsat, og det glæder ejeren af Paarup Kro, Steen Madsen, der længe har nægtet at fjerne skiltet.

- Det er selvfølgelig en stor lettelse, for nu er sagen udsat til den 6. juni, forklarer han, da TV MIDTVEST's reporter fanger ham foran retten i Herning.

Og netop den dato er vigtig, for meget tyder på, at Folketinget senest d. 5. juni, vil vedtage en ny lov, der betyder, at Kulturministeriet kan lade de midt- og vestjyske kroer beholde deres kongekrone. 

- Jeg håber selvfølgelig på, at det næste retsmøde bliver aflyst med den begrundelse, at der ligger en vedtaget lov, der betyder, at vi lovligt kan have kongekronen hængende, lyder det fra den tilfredse kroejer.

Rigsarkivaret besluttede ellers i 2015, at brugen af den lukkede kongekrone er ulovlig. Faktisk blev det allerede i 1912 ulovligt at bruge den kongelige betegnelse, men først forrige år blev loven håndhævet.

Siden er flere kroer blevet dømt skyldig i uberettiget brug af den lukkede kongekrone og betegnelsen "Kongelig priviligeret kro". I december måned blev ejeren af Grønhøj Kro idømt en bøde på 3.000 kroner for sin skiltning, men nu lader det altså til, at kroerne alligevel kan få lov til at bevare kronen.