Rektor svarer igen: Danielsen bruger en logik, som man ikke kan bruge her

Folketingsmedlem Thomas Danielsen er forbløffet over, at en rektor trækker sig fra sin stilling på grund af besparelser. Nu svarer rektor igen.

Besparelser på uddannelsesområdet gør, at Mads Bendix Fjendsbo trækker sig fra sin stilling som rektor på Viborg Gymnasium og HF.

Der skal nemlig spares to procent om året frem til og med 2021, og rektoren mener, at besparelserne har taget overhånd. Men det er folketingsmedlem Thomas Danielsen, Venstre, ikke enig i.

- Nu skal jeg ikke kunne rådgive om hans karrieremuligheder - slet ikke i det private erhvervsliv - men der vil man nok trække lidt på smilebåndet, hvis man blev bedt om at omprioritere for to procent. Så det kan godt være, han skal søge andre veje end ledelsesposter, siger han.

Men i et studieinterview i TV MIDTVESTs 22-nyheder svarer rektoren igen på den kommentar.

- Jeg synes, han putter en logik ned over, som man ikke kan putte ned over. Han tager logikken fra det private erhvervsliv og lægger det ned over en offentlig institution. Det synes jeg ikke, man kan. Vi har jo ikke mulighed for at lave et nyt produkt eller gå ud og udvide markedet, siger Mads Bendix Fjendsbo.

Thomas Danielsen var med live i tirsdagens 19:30-nyheder. Se interviewet med ham her. 

Kritiserer rektor for at tage imod bonusser

Mads Bendix Fjendsbo har været rektor på Viborg Gymnasium og HF i 4,5 år. Han føler, at der er skåret helt ind til benet, og at han ikke længere kan stå inde for besparelserne.

- Nu er vi nået dertil hvor vi har skåret fedtet fra. Vi har lavet de fornuftige besparelser, men det er slut nu. Der er ikke mere. Så nu går det ud over personaleomkostninger, siger han.

Men folketingsmedlem Thomas Danielsen mener altså, at der har været muligheder for at spare andre steder.

- Jeg kan se, at han i 2017 og 2018 har taget imod den bonus, han har fået. Al respekt for det. Men det her er prioriteringer fra øverste lag og ned på gulvet, og det er så hans ansvar at forestå det, siger han.

Men at de årlige bonusser kunne være et sted at spare, godtager rektoren ikke.

- Jeg tror ikke, de batter i den her sammenhæng. Og så skal man huske på, at jeg er ansat under nogle vilkår, som politikerne har sat, siger han og fortsætter:

-  Jeg mener, han fejlagtigt anklager mig for noget, der er en helt naturlig del af at drive en offentlig institution i dag.

Viborg Gymnasium & HF skal snart se sig om efter en ny rektor. Gymnasiets nuværende rektor Mads Bendix Fjendsbo har i dag meddelt skolens bestyrelse, at han træder tilbage som følge af de økonomiske besparelser på uddannelsesområdet

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.