Rekordmange elever er flyttet ind på Viborg Katedralskole

81 nye elever rykkede i dag ind på Viborg Katedralskoles kollegium.

02:21

Sidsel Devantie Iversen går i 1.g på Viborg Katedralskole. Hun er lige flyttet ind på kostkollegiet. Video: Caroline Siegumfeldt, TV MIDTVEST

I dag blev dørene slået op for et rekordstort antal nye elever på Viborg Katedralskole. Hele 81 unge mennesker fra nær og fjern, som nu skal vænne sig til at bo på deres skole.

En af dem hedder Sidsel Devantie Iversen.

- Jeg kommer kun til at stå her én gang, og det er kun nyt én gang, så jeg prøver virkelig bare at være i det. Det er mega fedt. Jeg elsker at møde nye mennesker, fortæller hun begejstret.

Hun har boet størstedelen af sit liv på Grønland, men nu skal hun vænne sig til at bo helt alene i et af skolens mange kollegieværelser. Her kommer hun til at tilbringe de næste tre år af sine gymnasietid sammen med 80 andre unge.

- Det giver en ordentlig én på opleveren og ungdomslivet. Det var det, som tiltrak mig ved at være samlet så mange unge, der bare har mod på at være alene og samtidig dyrke det fællesskab, som vi har sammen. Det bliver det største, siger Sidsel Devantie Iversen.

Flere værelser på kollegiet

På Viborg Katedralskole er coronanedlukningen blevet udnyttet til at renovere og udvide skolens kostafdeling med 35 nye værelser. I dette skoleår kommer der til at bo 173 elever på kollegiet.

- Vi har oplevet en stigende efterspørgsel, og vi vil rigtig gerne imødekomme den efterspørgsel, siger skolens uddannelseschef Anders Høgenhaug Johnsen.

Vi har oplevet en stigende efterspørgsel, og vi vil rigtig gerne imødekomme den efterspørgsel.

Anders Høgenhaug Johnsen, Viborg Katedralskole

Som på alle uddannelsesinstitutioner er der en række regler, som også Viborg Katedralskole skal efterleve for at minimere coronavirussen, og det kan næsten ikke undgå at påvirke livet på kollegiet. For Sidsel Devantie Iversen har det faktisk været den eneste bekymring inden indflytningen.

- Jeg har været bekymret for, om jeg ville gå glip af starten af forløbet, hvis jeg nu fik corona. Og så det her med, at man ikke må have venner udefra på besøg på værelserne. Det er en bekymring, som mange afeleverne fra forrige år er sluppet for, siger hun.

Til trods for coronabekymringerne er hun dog helt klar til at tage fat på sine gymnasieår.

- Vi tager den hele vejen, og det glæder jeg mig helt vildt til, siger hun med et smil.

Viborg Katedralskole blev indviet i 1926, og siden 1957 har der været tilknyttet et kollegium.