Rekord mange herreløse katte: Internaterne er propfyldte

Aldrig før har internaterne hos Dyrenes Beskyttelse huset så mange herreløse katte.

Internaterne hos Dyrenes Beskyttelse har denne sommer slået rekord i antallet af internerede katte. 2019 har vist sig at overgå alle forrige sæsoner så længe Dyrenes Beskyttelses internater har eksisteret. 

I Midt- og Vestjylland havde Dyrenes Beskyttelses internater i Viborg og Brande ved udgangen af juli måned 409 katte indlogeret. I Nordjylland var det 180. 

- Med alt den fokus Dyrenes Beskyttelse de seneste år har haft på dumping af katte, kan det godt undre mig, at tallet er blevet så højt i år, siger familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen i en pressemeddelelse.

Særligt er mange killinger kommet til internaterne, når folk har fundet dem i naturen. Det betyder at kattene sidder længere på internater i venteposition på en ny ejer. 

Fordelt ud på landets otte internater har Dyrenes Beskyttelse i øjeblikket 1.525 katte og killinger indskrevet. Fyns Internat har 399 katte og killinger, hvilket er næsten dobbelt så mange som de andre. Kilde: Dyrenes Beskyttelse.
Fordelt ud på landets otte internater har Dyrenes Beskyttelse i øjeblikket 1.525 katte og killinger indskrevet. Fyns Internat har 399 katte og killinger, hvilket er næsten dobbelt så mange som de andre. Kilde: Dyrenes Beskyttelse.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Ved udgangen af juli måned var 1.525 katte og killinger indskrevet på landets otte internater, og det slår rekorden fra oktober 2014, hvor antallet var på 1.246.

- Men på den anden side, er det positivt, at dyrene i det mindste ender i trygge hænder, når de findes hjælpeløse og uden nogen ejere som vil tage sig af dem, siger Jens Jokumsen.

Familiechefen i Dyrenes Beskyttelse, mener at tendensen vidner om en stigende mangel på ansvar i samfundet, når flere og flere vælger at anskaffe sig en kat, uden at gennemtænke, hvad det koster og kræver.  

Katte bliver som regel 12-15 år, og hvis man ikke vil have flere, er det vigtigt at få katten neutraliseret, inden den bliver kønsmoden.

Her kan du se indslaget: Famlier køber kæledyr i sommerferien: Især her i uge 31 topper salget. Forældre og børn er kommet hjem fra ferie og flere beslutter sig for at tilføje et nyt medlem til familien

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Natur.