Regionshospitalet Viborg ramt af vandskade

Regionshospitalet i Viborg er natten til tirsdag blevet ramt af en vandskade. Ifølge hospitalet får skaderne ingen betydning for patienterne.

Regionshospitalet i Viborg, der er under stor renovering og udvidelse, er blevet ramt af en større vandskade. Skaderne får ingen betydning for patienterne, og hospitalet er i fuld gang med at danne et overblik over skadernes omfang. Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse.

quoteUmiddelbart kan vi se, at der er sket skade på vægge og lofter

Thomas Balle Kristensen, direktør, Regionshospitalet Viborg 

- I første omgang har vi koncentreret os om at få begrænset skaderne ved at fjerne vandet, og vi er nu i fuld gang med at tørre de berørte områder godt igennem, fortæller hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Vandskaden er formentlig opstået tidligt tirsdag morgen, da en tilbageløbsventil i det eksisterende hospital er sprunget læk. Vandet er herefter løbet ind i sengevasken og i en begrænset del af det nye akutcenter på etage 1.

Der er dermed ikke tale om i patientrettede områder, og skaden vil derfor ikke umiddelbart få betydning for hospitalets patienter, lyder det i pressemeddelelsen.

- Umiddelbart kan vi se, at der er sket skade på vægge og lofter i sengevasken på det eksisterende hospital. Men der kan også være skader på gulve, døre og vægge i det nye akutcenter, siger hospitalsdirektøren.

Hospitalet har indtil videre ikke flere kommentarer til skaden. Thomas Balle Kristensen forventer at få en rapport med overblik over skaderne på bygninger, teknik og eventuelt medicoteknisk udstyr onsdag. Først herefter kan det vurderes, hvilke konsekvenser vandskaden får – herunder om den får betydning for tidsplanen for det nye akutcenter.

Regionshospitalet i Viborg er netop nu ved at blive bygget om og udvidet for over en milliard kroner. Byggeriet forventes at stå færdigt i 2020. 

indslag 14/12-2018: Som mellemstort hospital er Viborg anno 2018 bedst. Det blev markeret fredag.