Regionshospitalet Viborg er landets bedste til at behandle diabetes

Tværfagligt samarbejde og holdspil sikrer igen Regionshospitalet Viborg en førsteplads i behandling af diabetes.

Diabetesteamet på Regionshospitalet Viborg har god grund til at klappe hinanden på skulderen. For tredje år i træk er personalet på Regionshospitalet nemlig blevet kåret til Danmarks bedste til at behandle diabetes hos børn og voksne.

- Det er dejligt, at vi igen i år vinder prisen som Danmarks bedste til behandlingen af diabetes. Det fortæller os, at vores arbejde og fokus på kvalitet i behandlingen virker, siger siger Birgitte Hertz, der er overlæge i Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg, i en pressemeddelelse. 

Diabetesteamet består af diætist, sekretær, psykologer, sygeplejersker og læger, der arbejder sammen på tværs. Og blandt andet tværfagligheden er nøglen til succesen. 

- Vi er holdspillere i vores diabetesteam, og vi støtter op om hinanden og familierne. På den måde får vi givet patienterne i Børn og Unge den bedste behandling og de bedste forløb. Samtidig har vi et indgående kendskab til patienterne og deres familier. Vi giver dem mulighed for selv at give udtryk for, hvad de har behov for. Så vi fungerer mere som konsulenter end som kontrollører, siger Birgitte Hertz.

Det er det lægefaglige tidsskrift Dagens Medicin, der står bag kåringen af regionshospitalet.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.