Regionsdirektør: - Tilliden til trænerne er væk

Regionsdirektør i Region Midtjylland, Jacob Stengaard Madsen, uddyber nu den øjeblikkelige fyring af to hospitalsdirektører i Hospitalsenhed Midt.

- Det er lidt ligesom i fodbold. Man har tillid til træneren, indtil man ikke har det længere, og sådan er det også i offentlig ledelse.  

Sådan lyder sammenligningen fra Regionsdirektør i Region Midtjylland, Jacob Stengaard Madsen, efter meldingen om, at regionen med øjeblikkelig virkning har afskediget hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen i Hospitalsenhed Midt, der omfatter afdelinger i Skive, Silkeborg, Hammel og Viborg. 

Han uddyber, at den øjeblikkelige fratrædelse ifølge ham er det eneste ansvarlige at gøre i situationen. Han vil ikke nærmere ind på, hvilke konkrete årsager der er til den manglende tillid fra regionsdirektionen, eller hvor længe der har været samarbejdsproblemer mellem den og de to direktører, der havde deres daglige gang på Regionshospitalet i Viborg. 

- Hvis vi ikke gjorde noget nu, så ville det være mærkeligt. Hvis ikke vi lavede tiltag i forbindelse med, at vi opdager vores uenighed, så vil vi ikke være vores opgave voksen, siger regionsdirektøren, der har tilbudt de to tidligere direktører en fratrædelsesordning, som de har taget i mod. 

Besparelser har også spillet ind

Regionsdirektøren bekræfter, at besparelser i Region Midtjylland for knap 140 millioner kroner i 2019 også har spillet ind i det samlede billede, men det er samarbejds- og tillidsproblemer mellem direktionen og de to hospitalsdirektører, der har resulteret i fratrædelsesaftalerne.

- Vi er uenige om den strategiske ledelse og udviklingen af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland. Vi laver ikke sådan nogle aftaler, hvis vi kunne løse det på andre måder. Det er ikke noget, vi ønsker, men det har været nødvendigt her, fastslår Jacob Stengaard Madsen.