Radikal leder er ked af at sige farvel til Rohde

Jens Rohde kritiserer, at De Radikale ikke er midtsøgende nok. Sofie Carsten Nielsen er ærgerlig over hans udmeldelse.

Politisk leder Sofie Carsten Nielsen (R) er ærgerlig over, at Jens Rohde mandag har meddelt, at han vil melde sig ud af De Radikale. Dermed mister partiet et folketingsmedlem.

Det skriver hun på Facebook.

- Jeg er ærgerlig over, at Jens ikke føler sig hjemme i vores parti. For vi har og skal altid have plads til stor forskellighed. Og stor uenighed. Meninger og idéer skal mødes og brydes, hvis vi skal skabe reel forandring, skriver hun.

quoteJeg er ærgerlig over, at Jens ikke føler sig hjemme i vores parti. For vi har og skal altid have plads til stor forskellighed. Og stor uenighed.

Sofie Carsten Nielsen, politisk leder, Radikale

Sofie Carsten Nielsen forholder sig ikke direkte til Jens Rohdes kritik, men skriver i opslaget, at De Radikale vil holde fast i de høje grønne ambitioner. Rohde har været et markant medlem af De Radikale, siden han på ny kom i Folketinget i 2019.

En af grundene til, at Jens Rohde melder sig ud, er, fordi han mener, at partiet bør have en bedre balance på det grønne område, så livet kan leves i både land og by. Der er ikke alle, der kan cykle på arbejde, siger han.

Jens Rohde kritiserer desuden De Radikales trusler om at vælte den socialdemokratiske regering, hvis der ikke kom større indrømmelser på klimaområdet.

Det var en trussel, som Sofie Carsten Nielsen til at begynde med gentog, da hun blev politisk leder, men det er en strategi, som hun siden har forladt, hvilket Rohde anerkender.

Ifølge Jens Rohde har partiet sendt sig selv ud i "ligegyldighedens ingenmandsland", fordi det ikke længere kan samarbejde med Venstre og Socialdemokratiet på udlændingeområdet.

Det fremgår ikke, om Jens Rohde agter at trække sig fra Folketinget, forsætter som løsgænger eller noget helt tredje.

Jens Rohde har tidligere været medlem af Venstre.