Qvortrup: Rohdes kandidatur i fare

Politisk kommentator hos TV2, Henrik Qvortrup, siger, at Jens Rohde ikke kan være sikker på, at han er Venstres spidskandidat ved valget til Europaparlamentet i 2014

Venstres medlem af Europaparlamentet, Jens Rohde fra Viborg, er kommet i modvind blandt sine partifæller. I en kronik i dagens Berlingske Tidende udfordrer han sit partis EU-politik. Jens Rohde taler om fælles forsvar og færre EU-kommissærer. Holdninger, som ikke er identiske med Venstres.

Selv kalder Jens Rohde kronikken for et debatoplæg og forsøg på at slå et slag i bolledejen. Politisk kommentator hos TV2, Henrik Qvortrup, kalder kronikken, og hele den situation, Jens Rohde er havnet i for alvorlig.

- Jens Rohde er presset. Jeg betragter det som tvivlsomt om han overhovedet bliver spidskandidat når der skal udpeges sådan en næste år, siger Henrik Qvortrup

Kaldt til orden

På Venstres Landsmøde i Herning blev det lørdag aften kendt, at Jens Rohdes kronik var på vej. EU-parlamentarikeren blev kaldt til orden og meddelte efterfølgende selv, at han søndag formiddag ikke i ville lade sig kåre som sit partis spidskandidat - et punkt som ellers var programsat på landsmødets sidste dag.

Lars Løkke Rasmussen kaldte senere Jens Rohdes beslutning for "fornuftig". "Venstre har brug for en spidskandidat - ikke en debattør", sagde partiformanden og understregede, at han stadig bakker op om Jens Rohde.

Søndag siger Jens Rohde til TV/MIDT-VEST, at han har mod på at fortsætte arbejdet i Europaparlamentet. Han noterer sig, at i hvert fald Lars Løkke Rasmussen stadig siger, han har tillid ham.

- Men det er jo alene Venstres landsmøde, der afgør, hvem som skal være spidskandidat. Nu går vi i gang med politikudvikling og udvikling af vores valggrundlag. Det skal så godkendes på næste landsmøde, hvor der også skal vælges spidskandidat og øvrige kandidater. Og så må vi jo se, hvor det lander, siger Jens Rohde.

I en kronik i Berlingske kommer Jens Rohde med idéer, der ikke er på linje med Venstres politik. Derfor blev valget af spidskadidat til EU-parlamentet udsat

 

Direkte interview med politisk kommentator, Henrik Qvotrup, om Jens Rohde

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.