Pytlick kritiserer Viborg HK

Hvis man vil være landsholdsspiller skal man forlade Viborg HK. Det sagde den nu afgående kvindelandsholdstræner i håndbold, Jan Pytlick, i dag under et pressemøde.

Hvis man vil være landsholdsspiller skal man forlade Viborg HK.

Det sagde den nu afgående kvindelandsholdstræner i håndbold, Jan Pytlick, i dag under et pressemøde.

Han mener nemlig, at presset på spillerne her er for hårdt i den viborgensiske håndboldklub. Og det rammer både spillere og landsholdet.

- Vores efterår på landsholdet har været hårdt. Der har været spillere, der er kommet og har været slidt ned fuldstændig til sokkeholderne, sagde den nu tidligere landsholdstræner, Jan Pytlick.

Forlad Viborg HK

Derfor har han også et klart budskab til nuværende landsholdsspillere og spillere med ambition om at komme på landsholdet.

- Jeg må bare sige til de landsholdsspillere, der spiller i Viborg, jamen ved du hvad, hvis vilkårene er sådan, jamen så skynd jer hurtigt væk fra den klub. For det er ikke dér, vi skal finde den energi, der skal til, for at vinde medaljer til december, lød det blandt andet fra Jan Pytlick under pressemødet.

Ifølge Pytlick skal hans udtalelse ikke ses som en kritik. Men som en naturlig konsekvens af det faktum, at Viborg HK har forankret sit hold omkring spiller med seks-otte faste spillere i truppen.

"Han ville gøre det samme"

Men sådan er virkeligheden, lyder det fra Viborg HK's træner, Christian Dalmose.

- Jeg ville da gerne have en bredere trup. Det tror jeg alle trænere gerne vil have. Hvis Pytlick stod som klubtræner, så ville han nok også bruge de spillere, han havde, siger Christian Dalmose.

"Det holder jo ikke"

Og han svarer gerne igen på Pytlicks udmelding.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på spillerne, men det er klart, at vi som klub ikke kan give dem pause i en Champions League-kamp, fordi de skal med landsholdet om mandagen. Det holder jo ikke.

00:23 Luk video

Se mere i vores udsendelse 19.30:

01:27 Luk video