Protest: Giv vores børn flere hænder

Sent mandag eftermiddag var forældre i Viborg samlet foran byens rådhus for at vise politikere, at de er utilfredse med forholdene i kommunens daginstitutioner.

Foto: TV MIDTVEST

Mange børn og voksne var mandag mødt op foran rådhuset i Viborg for at protestere. Forældrene er vrede og utilfredse efter at have set TV2-dokumentaren "Eksperimentet med vores børn". De mener, dokumentaren understreger noget, de nok frygtede – netop at vilkårene for kommunens børn er for dårlige.

- Vi håber at gøre opmærksom på, at det her er mega vigtigt. Det er noget, politikerne ikke kan gå udenom. Det er noget, der skal prioriteres. Vores børn er det allervigtigste, vi har, siger Marianne Gaardsdal, der er formand for Viborg Forældre Organisation.

Det er noget, der skal prioriteres. Vores børn er det allervigtigste.

Marianne Gaardsdal, formand, Viborg Forældre Organisation.

Protesten forløb stille og roligt med bannere og flag. Alligevel har de seneste dages klager fra forældre, pædagoger og børn rørt noget hos politikerne.

- Vi har fundet noget, og lad os nu se, om vi ikke kan finde lidt mere. Det tror jeg, vi kan. Vi har jo kigget centralt og set, om vi kan få nogle penge så og sige ud af rådhuset. Det er en vej at gå. Derudover har vi også en klar forventning om, at der kan komme penge i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, siger formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Per Møller Jensen.

Læs også Forældre raser efter TV2-dokumentar: - Det gør ondt indeni

I Viborg Forældre Organisation er man godt klar over, at der ikke er en masse penge i overskud, der bare venter på at blive brugt. Alligevel håber man, at protesterne kan være med til at understrege vigtigheden af, at politikerne gør et ekstra forsøg på at finde penge.

- Jeg håber, de kan finde penge et eller andet sted. Jeg vil ikke gøre mig til dommer over, hvem der mangler mere eller mindre, men jeg ved bare, at vores børn i den grad mangler nogle voksne omkring sig, siger Marianne Gaardsdal.

02:44

TV-dokumentar fra Viborg-børnehave: Alt for få voksne til alt for mange børn

Luk video