Prioriterer rengøring på rådhuset over skolerne

Viborg Kommune har prioriteret kvaliteten af rengøringen på byens nye rådhus højere end rengøringen på skolerne. Det viser udbudsmateriale, som TV MIDTVEST er kommet i besiddelse af. Borgmester Søren Pape Poulsen afviser.

Det har været vigtigere for Viborg Kommune, at rengøringen af kommunens nye rådhus havde høj kvalitet, end rengøringen på byens skoler. Det viser materiale fra de to udbud, hvor man kan læse, at kvaliteten af rengøringen vægtes 30 procent på rådhuset, mens det på skolerne vægtes 25 procent.

- Jeg undrer mig da meget over, at mine kolleger skulle være mindre værd, end dem der er ansat på rådhuset. Det forstår jeg simpelthen ikke, siger Susanne Fisker, der er arbejdsmiljørepræsentant på Søndre Skole i Viborg.

Det er forskelsbehandling

De seneste uger har der været flere eksempler på beskidte skoler i Viborg. Rengøringen af skolerne er udliciteret til det private firma Absolut Rengøring, og arbejdet har været så mangelfuldt, at både forældre og ansatte har råbt op. Derfor vækker det undren, at kommunen har prioriteret rengøringen af rådhuset højere end skolerne.

- Signalværdien er jo forskelsbehandling. Hvorfor skal kommunen have det bedre end skolerne? Børnene kan jo ikke brokke sig, siger Daniel Jensen, der er forældrerepræsentant på Søndre Skole i Viborg.

Vil afbryde samarbejdet

Rengøringen på rådhuset blev sendt i udbud i 2011, og blev vundet af Viborg Kommune selv. Senere blev skolerne sendt i udbud og det blev vundet af Absolut Rengøring. Den aftale vil SF nu have brudt.

- Nu kan man jo tydeligt se, hvad det udbud har ført med sig. Kvaliteten af rengøringen på skoler og daginstitutioner er så lav nu, så det ikke længere er rimeligt at fastholde den kurs

Noget værre pjat

Borgmester Søren Pape Poulsen afviser, at de fem procents forskel har gjort en forskel.

- Jeg tror det er et tilfælde, at det er vægtet højere på rådhuset. Det var det udbud vi lavede først, og så lavede vi det på skoleområdet næsten to år efter. Og jeg kan berolige alle med, at det var de samme, der havde vundet, uanset om det havde været vægtet fem procent til den ene eller den anden side.

Borgmesteren giver ikke meget for, at ansatte og forældre føler sig dårligt behandlet.

- Jeg synes det er noget værre pjat, så skulle man få noget andet at gå op i, siger Søren Pape Poulsen.