Prinser indviede ny elforbindelse

Kronprinser fra hver sin side af Skagerak kastede i dag kongelig glans over indvielsen af en ny elforbindelse mellem Danmark og Norge.

Kronprinser fra hver sin side af Skagerak kastede i dag kongelig glans over indvielsen af en ny elforbindelse mellem Danmark og Norge.

Der er tale om en ledning på 700 Megawatt, der øger den strøm, der kan leveres mellem landene med 70 procent.

Skagerak 4, som den nye el-forbindelse hedder, er det fjerde søkabel mellem Danmark og Norge. Og elkablet har stor betydning.

- Det kommer til at betyde, at der aldrig mangler strøm, når du tænder den, og det kommer til at betyde, at strømmen ikke bliver dyrere og formentlig også billigere, forklarede Rasmus Helveg Petersen (R), der som Klima-, Energi- og Bygningsminister som en selvfølge deltog i den store indvielse i Tjele.

Mere grøn strøm

Det store elkabel går de 140 kilometer fra Kristiansand til Bulbjerg. Derfra fortsætter det som 92 kilometer landkabel til Danmarks største transformatorstation i Tjele ved Viborg. Og det er netop én af de afgørende årsager til, at det netop er hér, Apple har valgt at bygge nyt.

I dag blev det hele officielt taget i brug. Så nu kan der blive handlet endnu mere grøn strøm mellem Danmark og Norge.

- Det er jo meget vigtigt både for Danmark og for Norge, men også for lokalområdet her, hvor Apple skal bygge inden så længe, lød det fra Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, da han var på rundvisning rundt på den store transformerstation i Tjele.

Kronprinser fra hver sin side af Skagerak kastede kongelig glans over indvielsen af en ny elforbindelse.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.