Prins Joachim åbnede biludstilling i Viborg

Viborg Museum åbnede i dag en udstilling om Årets Bil i Danmark siden 1969. Med til åbningen var det mest bilglade medlem af kongehuset.

Bilentusiasten Prins Joachim var i dag på hjemmebane, da han åbnede Viborg Museums udstilling om Årets Bil i Danmark gennem 50 år. Prinsen var inviteret til at klippe den klassiske røde snor, som i dagens anledning var skiftet ud med en sele fra en bil.

quoteDet er nostalgien, der gør, at det er hyggeligt at se på.

Prins Joachim

- Vi har inviteret ham, fordi vi ved, han har en indgående interesse for biler, så vi tror, han vil synes, det er sjovt at se udstillingen, siger Brian Wiborg, der er museumsdirektør på Viborg Museum.

Hvert år siden 1969 har en jury af danske motorjournalister kåret årets bil i Danmark. Det første år blev en Ford Capri kåret, og det var netop sådan en bil, som prinsen ankom i, da han lagde vejen forbi udstillingen i Viborg.

Prins Joachim er selv født i årgang 1969, så han var da heller ikke sen til at rose årgangen, hvor kåringen af årets bil første gang fandt sted.

- De ældre klassiske biler kan minde os om en svunden tid. Alting var bedre dengang. Sådan er det bare. Det er nostalgien, der gør, at det er hyggeligt at se på, sagde Prins Joachim. da han ankom for at overvære udstillingen.  

Bil-udstillingen i Viborg kører frem til nytår. Til den tid ruller den til Forstadsmuseet i Hvidovre.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.