Præster og kommune slutter fred

Viborg Kommune og de lokale præster afprøver forskellige modeller for konfirmand-undervisning.

For et halvt år siden var politikerne i Viborgs børne- og ungdomsudvalg på kollisionskurs med flere af de lokale præster - nu er parterne blevet enige om at arbejde sammen om et forsøg, der give et bud på fremtidens konfirmand-undervisning.

Årsagen til konflikten var, at politikerne ønskede at placere konfirmand-undervisningen efter den normale skoletid. Det vakte bekymring hos flere præster, men nu har parterne begravet stridsøksen.

- Vi haft en rigtig god dialog, og det har vist sig, at der er mange flere modeller end den, som vi oprindeligt foreslog. Dem vil vi nu prøve af i praksis, og jeg er meget glad for, at både præster og skoler er gået positivt med ind i arbejdet, siger formanden for børne- og ungdomsudvalget, Karin Gaardsted (A).

Skal gå til præst i en hel uge

Fire skoler er med i forsøget - på Houlkjærskolen vil man for eksempel lave en ordning, der betyder, at præsten underviser de kommende konfirmander i en hel uge. På Sødalskolen skal de unge gå til præst en hel dag ad gangen, og i Ørum skal det ene hold gå til præst om morgenen, men det andet hold skal undervises efter skoletid.

Forsøget skal evalueres i januar 2012 og herefter sætter kommunen og præsterne sig igen til forhandlingsbordet for at finde ud af, hvilken model der fungerer bedst.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.