Premiere i Viborg: Julemandens datter 2 er tredje julefilm på fem år

I byen gør de, hvad de kan, for at Viborg bliver kendt som jule by. De har brugt næsten fem en halv million kroner på den tre film der er filmet i byen.

Den røde løber er rullet ud i Viborg.

I dag er der premiere  på Julemandens Datter 2, og der var både inviteret folk fra filmen, og også lokale kendisser.

- Det er efterhånden noget, vi er blevet vant til og har erfaring med. Vi er da lidt stolte af både at være filmby og jule by, fortæller Ulrik Wilbek, der er borgmester i Viborg Kommune og fortsætter.

- Når folk kommer ind og ser filmen, så ser de nogle fantastiske ting fra Viborg. På den måde håber vi jo, at folk får lyst til at tage til Viborg Kommune og se, hvad vi har at byde på.

En gammel Vestas lagerhal, den gamle Vestre Landsret, Sortebrødre Kirke og Mønsted Kalkgruber er nogle af de steder, der har været brugt som filmlokationer.

Julestjernerne var med

Nogle af filmens skuespiller havde allerede fået lov til at se filmen, men var stadig kommet til Viborg, for at deltage i præmierne.

- Jeg kendte ikke rigtig byen før, men der er nogle vildt fede steder i Viborg. Nu kender jeg byen ud og ind, fordi vi har været så mange steder, fortæller Ella Testa Kusk, der har filmens hovedrolle som nissepigen Lucia.

Ikke alle havde smugkigget, og derfor er visningen i Viborg første gang Mia Lyhne skal se filmen.

- Jeg har slet ikke set den, så det glæder jeg mig meget til. Det er meget dejligt at spille julemandens kone. Hun er ikke bare sød, hun er også en lidt strid dame. Men god indeni, fortæller skuespillerinden.

Julemandens datter 2 har fået undertitlen Jagten på Kong Vinters krystal og den kan ses i alle biografer fra næste torsdag.

'Julemandens Datter 2' er den tredje julefilm på bare fem år, der er optaget i Viborg.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.