Politikere sætter stopper for parkeringskaos ved sygehus

Ved at indføre 3-timers parkering ved Regionshospitalet i Viborg håber regionsrådet at komme parkeringskaos til livs.

Det har længe været nærmest umuligt for patienter og besøgende at få en parkeringsplads ved Regionshospitalet i Viborg. Pladserne blev nemlig taget af folk, der enten bor eller arbejder i området.

Nu regionsrådet besluttet at indføre 3-timers parkering ved sygehuset, der skal sikre, at patienter, pårørende og ansatte kan parkere på hospitalets parkeringspladser, når de har en tid på hospitalet, skal besøge en indlagt person eller skal på arbejde. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Den nye parkeringsløsning skal sikre, at vores patienter, pårørende og ansatte altid kan finde en parkeringsplads på hospitalet. Det er ikke hensigtsmæssigt, at de skal bruge unødig tid på at køre forgæves rundt og lede efter en plads, siger Thomas Balle Kristensen, der er konstitueret hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg hører under, og fortsætter:

- Nogle patienter kommer for sent til deres tid på hospitalet, og det hænger ikke sammen med det nøje tilrettelagte program, hospitalet har. Derfor glæder vi os nu over den nye parkeringsløsning.

Tidsbegrænsningen på Regionshospitalet er nu i overensstemmelse med parkeringsreglerne i Viborgs midtby. 

Har man brug for parkering i længere tid end 3 timer, skal bilens nummerplade registreres på en tablet i den hospitalsafdeling, man har ærinde i.

Hospitalet har installeret tablets i alle afdelinger, og ved hospitalets parkeringspladser er der opsat nye skilte, der forklarer reglerne. 

De nye parkeringsregler træder i kraft den 1. oktober.

Regionshospitalet Viborg har tidligere undersøgt betalt parkering for at holde uvedkommende væk fra pladserne.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.