Politikere i tvivl om ny skole

Efter skolekøb til 80 mio. kr. vil flere partier i Viborg Byråd alligevel ikke omdanne byens handelsskole til folkeskole.

For to år siden besluttede byrådet i Viborg Kommune at købe byens handelsskole for 80 mio. kroner.

Planen var, at kommunens største folkeskole med 750 elever, Overlund Skole, skulle rykke ind i bygningerne.

Men nu er politikerne ved at få kolde fødder. Dels fordi det nu ser ud til, at bydelen vil vokse så meget, at bygningerne ikke kan rumme alle de kommende skolebørn. 

- Vi får en udvikling af Viborg øst på, og så kommer der til at være plads til endnu flere elever, og jeg kan ikke se, hvordan vi så skal kunne bygge til her. Jeg tror ikke, at nogen er i tvivl om, at en ny skole kan indrettes bedre, end ombygningen af denne her skole vil kunne, siger Ib Bjerregaard, gruppeformand for Venstre i Viborg Kommune.

Langt dyrere end forventet

Desuden siger nye beregninger, at ombygningerne på handelsskolen løber op i mere end 120 millioner kroner, hvilket er langt dyrere end forventet.

Borgmesteren er enig i, at det nu er tid at trække i nødbremsen.

- Nu skal vi til bunds. Vi skal have de rigtige tal på bordet. Så træffer vi den rigtige beslutning, siger Torsten Nielsen, Konservativ borgmester i Viborg Kommune.

Skolens formand lægger vægt på, at politikerne finder den bedste løsning for skolens fremtid, men advarer mod at trække tiden ret meget længere.

- Det kan de ikke være bekendt over for børnene og personalet, for skolen er voldsomt nedslidt allerede nu, siger Anders Johnsen, skolebestyrelsesformand på Overlund Skole.

Kan ende med salg

Ender det med, at Venstre og Dansk Folkeparti får byrådet til at sadle om i den omdiskuterede skolesag, kan Viborg Kommune stå med en skole til 80 millioner, som man måske ikke får brug for alligevel.

- Hvis det viser sig, vi skal afhandle bygningerne igen, så har vi noget tid til at finde den rigtige køber, og så er det, vi arbejder med, siger Torsten Nielsen.

Onsdag drøfter politikerne i byrådets økonomiudvalg, hvad der nu skal ske med skolesagen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.