Drivein: Politiet stoppede spritbilister på stribe ved McDonalds

1. januar havde lokalpolitiet i Viborg sendt en patrulje til McDonalds, og 30 minutters kontrol blev til fire anholdelser.

Bliver man stoppet med en promille mellem 0,5 og 1,2 får man en betinget frakendelse af kørekortet. En promille over 1,2 giver en ubetinget frakendelse.
Bliver man stoppet med en promille mellem 0,5 og 1,2 får man en betinget frakendelse af kørekortet. En promille over 1,2 giver en ubetinget frakendelse.
Foto: Flemming Christensen

Nytårskuren er for mange fastfood og fedtet mad, men man skal tænke sig om, før man tager en tur i drivein.

Det måtte fire personer sande, da de startede året med en frakendelse af kørekortet, efter de i Viborg blev stoppet med spiritus i blodet på vej gennem McDonalds' drivein.

- Vi var derude fra klokken 13.00 til 15.00, og det er noget uventet, at vi tog så mange på så kort tid, fortæller Peter Justesen, der er politikommissær hos Viborg Politi. 

Hver gang en person blæste over de 0,5, der er promillegrænsen i Danmark, skulle de med på stationen til en blodprøve, hvorefter de blev løsladt.

- Det er forventeligt, men det er uventet, at det er så mange på så kort kontroltid, siger Peter Justesen og fortsætter.

- Der var måske en halv times effektivt kontrolarbejde derude, og så fik man fire. Det er alligevel lidt foruroligende.

Frakendelse og bøde

Det var to mænd og to kvinder i alderen 25 til 40 år, der måtte en tur med på stationen, og de får nu alle frakendt deres kørekort.

Politiet afventer stadig svar på blodprøverne, der skal afgøre om det bliver en betinget eller ubetinget frakendelse.

De fire påvirkede billister vil også blive straffet med en bøde, der udregnes efter årsløn og promille.