Politiet skyder mod muskelhund

Fire aggressive hunde i Hammershøj var så truende, at en betjent skød for at dræbe en af hundene.

Fire muskelhunde slap i går løs på Fuglebakken i Hammershøj og skræmte flere borgere, som endte med at tilkalde politiet.

En patrulje med rutinerede hundeførere kunne ikke stille noget op mod de fire aggressive hunde. Betjentene vurderer, at hundene er af racen rottweiler og pitbull terrier.

Ejeren var på værtshus

Det er ikke første gang, at hundene skaber angst i nabolaget i Hammershøj, og ejeren har tidligere fået et påbud efter hundeloven, oplyser politiet.

De var tilsyneladende selv sluppet ud af deres ejers hus ved at trykke dørhåndtaget ned. Håndtaget skulle være taget af døren for at forhindre, at hundene kunne slippe ud, men personen som havde opsyn med huset havde glemt at fjerne håndtaget.

Ejeren selv var ikke hjemme, da episoden skete, men befandt sig på et værtshus i Århus.

Betjent ville dræbe hund

Under forsøget på at indfange hundene og få dem tilbage i huset følte en af betjentene sig pludselig så truet af muskelhundene, at han trak sit tjenestevåben og skød. Ikke et varselsskud men et skud direkte mod et af hundene med det formål at udskadeliggøre eller dræbe den.

Skuddet ramte ikke, men det skræmte til gengæld hundene så meget, at de kort efter trak sig tilbage i huset, så betjentene kunne lukke døren.

Politiet har afhørt ejeren og jurister skal nu afgøre, hvad der videre skal ske i sagen.

 

Hør kommunikationsmedarbejder Kurt Stenfeldt fra Midt- og Vestjyllands Politi forklare om, hvorfor betjenten valgte at skyde:

 

Herunder forklarer hundenes ejer Charlotte Jensen, at hun mener, at politiet overdrev episoden, da betjenten prøevde at slå en af hundene ihjel: