Politiet klar til lokalbrag: - Vi vil dæmpe gemytterne

Midt- og Vestjyllands Politi har forberedt sig grundigt hen mod lørdagens fodboldkamp mellem Viborg FF og FC Midtjylland.

Fodbold er ikke altid bare sjov og ballade. Slet ikke når en kamp som på lørdag spilles mellem to lokalklubber som FC Midtjylland og Viborg FF.

- De har jo igennem de sidste mange kampe haft sådan et internt opgør, fordi de er to rivaliserende lokalklubber. Fansene har før tørnet sammen, og det forsøger vi så at dæmme op for, siger Christian Toftemark, der er vicepolitiinspektør ved lokalpolitiet i Viborg.

Derfor er det ikke uvant for politiet at stå klar, når to lokale klubber mødes, men indtil den 1. august er reglerne grundet coronasituationen den, at det kun er hjemmeholdets fans, der må være på stadion. Det giver politiet en anderledes opgave, end de er vant til.

quoteSkulle de vælge at danse, så vil vi gerne danse med, og så er vi klar til at stille os lige midt i det hele og sørge for, at vi får dæmpet gemytterne.

Christian Toftemark, vicepolitiinspektør, lokalpolitiet, Viborg

- Det giver os en ekstra udfordring, at de ikke kommer ind på stadion. Hvis de vælger at besøge Viborg, så skal de jo finde et andet sted at se fodbold, og der er der en øget risiko for at støde sammen med vores egne tilhængere, siger Christian Toftemark.

Derfor er politiet også gået anderledes til opgaven, end de plejer, og selvom kampen spilles i Viborg, så har politiet også øget mandskab i Herning.

- Vi har et andet setup, når de ikke kan komme ind på stadion. Vi regner med at kunne tage imod dem, så de også har muligheden for at holde en festlig dag og fejre, at de spiller fodbold i Viborg, siger Christian Toftemark.

Skulle de to grupper fans imod forventning udskyde hyggen og vælge at tørne sammen, så er politiet helt klar på det.

- Vi har en klar forventning om, at vi kan holde parterne adskilt, men skulle de vælge at danse, så vil vi gerne danse med, og så er vi klar til at stille os lige midt i det hele og sørge for, at vi får dæmpet gemytterne, så både de får en god dag, og de almindelige borgere i Viborg kan gå til og fra fodbold stille og roligt, afslutter Christian Toftemark.