Politiet efterforsker mistænkelig bilbrand

Politiet i Viborg efterforsker en mistænkelig brand i en parkeret bil på en parkeringsplads natten til fredag.

Klokken lidt i fem natten til fredag fik Midt- og Vestjyllands Politi en melding om brand i en bil på Rødevej i Viborg. Ifølge politiet er der ikke umiddelbart nogen logisk forklaring på, hvorfor den parkerede bil skulle være brudt i brand. Politiet efterforsker derfor yderligere i sagen. 

- Vi kan se, at branden er opstået inde i kabinen. Normalt så opstår brand i biler i motorrummet, siger Jesper Brøndum, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg. 

Det er på parkeringspladsen her på Rødevej i det centrale Viborg bilen holdt parkeret, da den brød i brand natten til fredag. 

To biler der holdt parkeret ved siden af den brændende bil har også fået skader, fortæller Jesper Brøndum. Politiet har ikke kunnet træffe ejerne af de to andre biler, men den brændende bils ejer har politiet været i kontakt med, men uden at finde et muligt motiv til, hvorfor branden måske kunne være påsat i lige netop den bil.  

- Han siger, at han ikke har nogen mistanke overhovedet om, hvem der kunne have gjort det, siger Jesper Brøndum. 

Hvor ofte sker det, at parkerede biler bryder i brand?

- Det er ikke noget, vi ser tit. Normalt er det jo biler, der enten kører, eller som lige har kørt, når vi snakker om brand. Men så er det som regel også startet i motorrummet. Jeg tror godt, vi kan sige, at det ikke er almindeligt, at en parkeret bil bryder i brand, og at branden opstår i kabinen, siger Jesper Brøndum

Sagen bliver nu overdraget til central efterforskning. Jesper Brøndum opfordrer borgere, der kan have set noget mistænkeligt ved parkeringspladsen til at henvende sig på telefon 114.