Politiet brugte hundene ved demonstration i Viborg

Tre personer fra moddemonstrationen blev udstyret med en bøde for gadeuorden eller fornærmelig tale mod politiet.

2:19
Politiet brugte hunde til at sørge for, at personer fra moddemonstrationen ikke kom for tæt på den anden gruppe.
Foto: Eno Krogh, TV MIDTVEST

Politiet tog lørdag eftermiddag hundene i brug for at sikre roen i forbindelse med to demonstrationer ved domkirken i Viborg.

Det hele foregik i god ro og orden, indtil demonstrationerne var ved at blive opløst. 

Enkelte personer i den gruppe, der demonstrerede mod Danmarks Nationale Front, forsøgte at komme tættere på den højrenationalistiske gruppe, og politiet tog derefter tre hunde ud for at sikre, at de ikke kom for tæt på.

- Lederen af moddemonstrationen havde sagt, at den var slut. Så skal man fortrække fra stedet, men det var ikke alle, der havde lyst til det, fortæller indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi Jesper Linde.

Politiet var talstærkt til stede og sørgede for at holde de to grupper adskilt. Jesper Linde konstaterer, at det hele alt i alt var ganske fredeligt.

Tre personer blev trukket til side og udstyret med en bøde for gadeuorden eller fornærmelig tale mod politiet. Ingen blev anholdt.

Det var Danmarks Nationale Front, der først havde anmeldt en demonstration under overskriften "Mod Putins Krig i Ukraine". Et enigt byråd i Viborg Kommune frarådede borgerne at deltage i denne demonstration, ligesom gruppen Viborg for Mangfoldighed arrangerede en moddemonstration.

Der var omkring 10 deltagere i den første demonstration og 50 i moddemonstrationen.