Politiet blev overraskede efter anholdelse af indbrudstyve – nu efterlyses sølvgrå Jaguar

Fem indbrudstyve blev mandag anholdt og løsladt igen. Men politiet efterlyser fortsat en sølvgrå Jaguar, der er blevet stjålet i Københavnsområdet.

Det, der i første omgang udelukkende lignede en sag om et indbrudstyveri, udviklede sig til også at tælle en efterlysning en sølvgrå Jaguar fra 2003.

Forklaring følger.

Lokalpolitiet i Viborg blev mandag morgen kaldt ud på en adresse på Søbakken i Viborg, hvor et indbrud var ved at finde sted.

Husets beboer opdagede rumsteren i stuen, hvor to indbrudstyve var nået ind, inden de blev jaget ud igen og tog flugten. Anmelderen nåede at notere sig bilens nummerplade, hvilket var til stor hjælp for den patrulje, der senere kunne stoppe bilen med ikke bare to gerningsmænd – men tre.

Da politiet og beboeren fik gennemgået husets overvågningsvideo stod det klart, at yderligere to mænd havde deltaget i indbruddet – de blev også anholdt.

Hvor har du bilen fra?

Efter visitering af de anholdte fandt politiet til stor overraskelse en bilnøgle til en Jaguar, som den ene gerningsmand ikke kunne redegøre for.

Det viste sig, at Jaguaren var blevet meldt stjålet fra en bilforhandler i Rødovre den 10. april. Her havde manden udgivet sig for at være interesseret i at købe bilen, men han vendte dog aldrig tilbage fra prøveturen.

- Vi hører meget gerne fra folk, hvis de skulle have set bilen. Vi formoder, at den befinder sig i Viborg eller omegn, siger politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

- Det er vigtigt for os at understrege, at man skal melde direkte til os, hvis man ser den – og ikke begynde at røre ved bilen. Det er vigtigt, at den står urørt, så vi kan sikre eventuelle spor, lyder det.

Politiet har desuden mistanke om, at der kan ligge tyvekoster skjult i bilen. 

Politiet efterlyser denne bil

De fem mænd er alle i aldersgruppen 20-25 år, og de blev løsladt igen mandag aften, da der ifølge politiet ikke var grundlag for at varetægtsfængsle dem.

Hvis du har oplysninger om, hvor bilen befinder sig, kan politiet kontaktes på telefon 114.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.