Pizzeria totalt udbrændt: 30 personer evakueret

30 personer måtte evakueres, da et pizzeria udbrændte totalt i Viborg natten til tirsdag.

Et pizzeria i Viborg udbrændte totalt natten til tirsdag. Årsagen til branden skal nu undersøges nærmere. Foto: Jakob Rex

Brandfolk arbejdede det meste af natten på at slukke branden. Foto: Jakob Rex

1 af 2

Det var ikke meget søvn, beboerne oven på Berlin Döner i Jernbanegade i Viborg fik natten til tirsdag.

Klokken 01.20 fik politiet en anmeldelse om en brand i pizzeriaet, og branden var så voldsom, at beboerne måtte evakueres.

- 20-30 personer stod på gaden, men de fik lov til at komme retur, da branden var slukket. Ingen kom til skade, siger Lars Even, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også Mens det brændte på 4. sal: Hussein frygtede for sin forretning i stuen

Brandfolk har arbejdet på at slukke branden hele natten. Slukningsarbejdet er færdigt, og årsagen til branden skal nu undersøges nærmere.

-  Stedet er total udbrændt, og det er derfor svært at vide, hvad der har startet branden. Brandårsagen skal undersøges senere i dag, siger Lars Even.

Ingen af lejlighederne eller de omkringliggende bygninger har taget skade på grund af den voldsomme brand.

Det var en nabo, der opdagede branden.

Brand i bygningen før

Det er kun to og en halv måned siden, der sidst var brand i samme bygning. Her meldte en 26-årig mand sig selv efter at have sat ild til sin lejlighed. Dengang frygtede ejeren af Berlin Döner for sin restaurant.

Læs også 26-årig brandstifter: Det var en symbolsk handling

Branden på 4. sal var så voldsom, at lejligheden, hvor branden var startet, udbrændte. Og undervejs var Hussein Hussein da også bange for, at det skulle gå ud over hans forretning i stueetagen, men så galt gik det heldigvis ikke.

- Jeg hørte et brag lige som en bombe, men min forretning var okay. Efter to timer kom der vand ned et par steder, og det hele blev sort, men det har jeg vasket to-tre gange, sagde Hussein Hussein dengang.

Berlin Döner var en fastfoodrestaurant med fokus på den tyske döner med kebab og kål i en stor bolle, men solgte blandt andet også pizza, pita og durumruller.

Mellem 20 og 30 personer blev evakueret og måtte vente på gaden det meste af natten, ind til branden var slukket. Foto: Jakob Rex