Pixelines far vil have børn til at fordybe sig i bøger

I mere end 15 år var Søren Jønsson producer og manuskriptforfatter på computerspillene om Pixeline. Nu er han så klar med sin anden bogudgivelse.

Ærkemestertårnet er Søren Jønsson nye udgivelse, som han vil bruge til at få børn til at fordybe sig i bøger.

Det er den anden bog fra hans hånd, og det er ikke en helt almindelig en af slagsen. Ligesom Pixeline-spillene kan der hentes en masse læring i bøgerne.

- Man kan læse bogen mange gange. Hver gang man læser, så kan man for eksempel tage en ny vej igennem bogen, fortæller han til TV MIDTVEST.

Udgivelsen er en såkaldt smartbook, der kombinerer en helt traditionel bog med moderne teknologi. Der kan installeres en app til bogen, som skal tilføje et ekstra digitalt lag.

Læselysten svigter hos de 8 til 13-årige

Det er første gang, at nogen forsøger at kombinere bog og telefon på denne måde, og det skal være noget af det, der kan hjælpe børn med at dykke ned i bøgerne.

- Vi synes jo, det er smart, fordi man får en læseoplevelse samtidig med, at man får noget, der ligner et spil. Det kan måske være med til at motivere til læsning, siger Søren Jønsson.

Teknikken har udviklet sig en del, siden Pixeline første gang kom på banen, og derfor får forfatteren og spiludvikleren hjælp til det nye smartbook koncept af IT-programmøren Mikkel Johansen.

- Hvis jeg kan få et lille indblik i, at jeg kan give dem en god oplevelse via telefonen, så har jeg gjort min mission. Så jeg vil rigtig gerne skabe fede oplevelser, siger Mikkel Johansen.

Bogen skal rundt i verden

Forfatteren og programmøren har fra innovationsfoden fået en bevilling til at sprede konceptet til resten af verden.

- Vi prøver at åbne markederne ved at gå på Amazon i England som det første, og vi tror på, at det kan blive en eksportsucces, siger Søren Jønsson.

Det er efterhånden længe siden, at Pixeline fra computerskærmen blandt andet kunne lære børn om tal og bogstaver, og ideen til at kombinere spil og bog kommer fra forfatterens egen læselyst.

- Jeg kan jo godt lide at læse selv, så det stammer fra den oplevelse af at sidde og fordybe sig i en bog, som jeg gerne vil give videre til nogle børn, fortæller han til TV MIDTVEST.

Se indslaget fra nyhederne den 16. juni: Søren Jønsson fra Viborg vil med en ny metode få flere børn til at læse bøger.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.