Pihl: Hærvejsmotorvej er realistisk

Selvom Viborgs borgmester ikke tror på en Hærvejsmotorvej, så giver Kristian Pihl Lorentzen ikke op.

I årevis har en Hærvejsmotorvej stået øverst på den kommunale ønskeseddel i Viborg, men indtil videre er motorvejsdrømmene blevet ved snakken. Et byrådsflertal i Viborg Byråd har kaldt en hærvejsmotorvej til Viborg for Kristian Pihl Lorentzens fatamorgana, men det ryster ikke det lokale Venstre-folketingsmedlemmet.

-Jeg hæfter mig ved, at Venstres gruppe og Erhvervslivet bakker op og er klar til at kæmpe for hærvejsmotorvejen. Og at der er nævnt en konkret undersøgelse af første etape af linjeføring op gennem Jylland i 2025. Så jeg arbejder videre og giver ikke op på halvvejen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Viborg-borgmester, Torsten Nielsen, udtalte følgende om sagen i går:

- Hærvejsmotorvejen har man snart snakket om i 25 år, og det ender kun med snak. A26 kan ende med at blive en realitet som en ny motorvej.

Til det svarer Kristian Pihl Lorentzen:

-Jeg ville da foretrække, at der var fælles fodslag, det gør det jo ikke lettere, han (Torsten Nielsen, red.) må gøre jo gøre, hvad han vil.

Kristian Pihl-Lorentzen håber og tror på, at en Hærvejsmotorvej bygget til Viborg kan stå færdig i 2030. 

I årevis har en Hærvejsmotorvej stået øverst på den kommunale ønskeseddel i Viborg. Nu vil borgmester Torsten Nielsen gå nye veje

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.