Peter og Ole vasker Karup: Det er rendyrket selvtægt

Store Bededag runder ugen af og konfirmationerne står for døren. I Karup vasker borgerne byen, så den er klar til fest.

Der skal se ordentligt ud på fredag, når konfirmanderne i Karup skal fejres. Beboerne har taget sagen i egen hånd. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Peter Skovmos Nielsen og Ole Aagaard er på vaskeholdet i Karup. Den midtjyske by skal fejre sine konfirmander på fredag, og byen skal tage sig ud fra sin bedste side.  

I stedet for at være sure og gnavne over det, så gør vi det selv. Det er rendyrket selvtægt, siger  med et lille smil.  

Peter Skovmose, Pensionist, Karup

Det kræver team work at lægge kommunens falgstænger ned.  Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

- Byen ser fin ud. Det er forår, og vi har konfirmation i byen på Store Bededag. Snavs og skrald er taget væk, Det er der nogen andre, der sørger for. Nu mangler vi bare lige det her. Så er vi klar til på fredag, siger Peter Skovmose Nielsen, der er pensionist med adresse i byen. 

Byskiltet får en tur og flagstængerne også. Det hele skal skinne. Den lille håndfuld mænd arbejder sig skilt for sklit og stang for stang ignenem Karup.  

- De er rigtig godt mosbegroede og snavsede, siger Peter Skovmose Nielsen. 
 

Besøgende kan ikke være i tvivcl om, hvilken by de kører ind i efter Peter og Ole har givet byskiltet en kærlig hånd.  Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Ifølge Peter Skovmose Nielsen er vaskeholdet en slags oprør mod manglende kommunal service. I hvert fald forventet manglende kommunal service. 

- Det er jo ikke nogen hverken livs- eller velfærdstruende ting, at det ser sådan ud. Derfor tror vi heller ikke på, at det offentlige vil tage sig af det. Men vi synes, det er træls at se på.
 

Flagstængerne er grønne og den går ikke, siger vaskeholdt.  Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

- I stedet for at være sure og gnavne over det, så gør vi det selv. Det er rendyrket selvtægt, siger Peter Skovmose med et lille smil.