Peter Larsen Kaffe laver Nordeuropas første kaffefarm

Nordeuropas første kaffefarm skal ligge i Skanderborg, og her vil Peter Larsen Kaffe udvikle og eksperimentere med produkter.

Det er ikke kaffefarme, der er flest af i Europa. Der ligger kun en på Gran Canaria, men nu kommer der også en i Skanderborg.

Det er Peter Larsen Kaffe med hovedsæde i Viborg, der på kaffefarmen vil lave et eksperimentarium for udviklingen af nye kaffeprodukter, hvor der dog ikke skal skabes nye kaffesorter. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Med kaffefarmen vil vi gå nye veje og vise kaffebønnens mange andre anvendelsesmuligheder. Kaffe rummer en høj næringsværdi i form af både proteiner, antioxidanter, vitaminer med mere, som i dag ikke bliver udnyttet, siger Lars Aaen Thøgersen, der er udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe.

Nye øjne på råvaren

Ifølge Lars Aaen Thøgersen vurderer fagfolk og forskere, at man i dag anvender 3-5% af den potentielle næringsværdi, og det vil Peter Larsen Kaffe nu ændre.

- Vi skal se på råvaren med nye øjne. F.eks. ved en fermenteringsproces, hvor bønnen gæres, kan vi frembringe nye typer produkter fra kaffebærret. Dette ønsker vi at eksperimentere med, og vi forventer at skabe en ny anvendelse af en velkendt plante og optimere udnyttelse af de store ressourcer som biomassen indeholder, siger Lars Aaen Thøgersen.

Farmen er en del af et nyt bæredygtigt område ved SmukFest-pladsen i Skanderborg, der udvikles i samarbejde med TagTomat, Videncenter for fødevareudvikling (VIFU) og Champost Aps.

Peter Larsen Kaffe har i dag 59 fuldtidsbeskæftigede.

I marts 2017 meldte Peter Larsen Kaffe i Viborg ud, at de satser med nyt mikroristeri på det stærkt stigende marked for specialkaffe.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.