Perfekt sæsonstart ansporer Superliga-drømmen i Viborg

Fodboldklubben Viborg FF kæmper stadig for at komme tilbage til Superligaen. Men i år har de fået det bedst tænkelige udgangspunkt.

Det er efterhånden mere end tre år siden, at Viborg FF sidst slog sine folder i landets bedste fodboldrække.

Siden klubben rykkede ned i sommeren 2017 har det været lige ved og næsten i kampen om at komme tilbage.

quoteDet er klart, man bliver mere optimistisk, når man har vundet nogle kampe. Men jeg tror nu, selvom vi så kun havde stået med syv point, så havde forventningerne og målsætningen været den samme.

Jacob Neestrup, Cheftræner, Viborg FF

På grund af færre hold i Superligaen er konkurrencen i år ekstra hård, men til gengæld så har klubben fra Domkirkebyen fået sin bedste start på en sæson siden 2008.

- Vi er ubesejret efter fem kampe, det må siges at være tilfredsstillende, siger cheftræner, Jacob Neestrup, med et smil på læben. 

Klubben topper lige nu landets næstbedste fodboldrække med 13 point efter fem kampe.

- Det er klart, man bliver mere optimistisk, når man har vundet nogle kampe. Men jeg tror nu, selvom vi så kun havde stået med syv point, så havde forventningerne og målsætningen været den samme, siger Jacob Neestrup. 

En målsætning, der handler om at komme tilbage til det forjættede land, Superligaen. Og til at hjælpe med at indfri den målsætning har klubben forud for sæsonen købt 23-årige tidligere Skive-spiller Sebastian Grønning.

- Det tiltaler mig rigtig meget, at ambitionerne er så høje. Jeg kan godt lide at spille under pres, siger Sebastian Grønning. 

Den nye Viborg FF angriber er kommet godt fra start med fire mål. Han indtager dermed en andenplads på topscorerlisten, som han deler holdkammeraten Jacob Bonde, der nettede to gange i den seneste kamp mod Vendsyssel FF. 

- Han skal selvfølgelig presses lidt. Han vil gerne være topscorer, så jeg må jo ligge lige efter ham, så han forhåbentlig kan score endnu flere mål, smiler Jacob Bonde. 

- Bonde er også en farlig herre. Men ok, nu sparker han jo også straffespark, så jeg er sikker på, når sæsonen er slut, så er jeg den af os, som har scoret flest mål, siger Sebastian Grønning. 

Nu gælder det i første omgang topopgør i weekenden mod rækkens nummer 2, Her møder Viborg FF nemlig superliganedrykkerne fra Esbjerg

- Det er en kamp vi glæder os meget til. Men uanset udfaldet af kampen, så er der jo næsten 30 kampe tilbage, så ja, der er lang vej endnu. Men de tre point på lørdag, dem tager vi gerne, siger Cheftræner, Jacob Neestrup. 

Der er kampstart på Esbjerg stadion klokken 15 lørdag. TV MIDTVEST sender senere om aftenen et sammendrag af kampen.