Påsat brand: Reddet af røgalarm

Politiet mener nu, at to brande på samme vej i Vorning var påsatte. En 28-årig mand måtte kravle ud af vinduet for at undgå flammerne.

En beboer på Vorningvej i Vorning nord for Hammershøj kan takke en røgalarm for, at han natten til tirsdag slap ud af sit brændende hus med livet i behold.

Den 28-årige blev vækket af alarmen ved to-tiden, og da han åbnede døren til soveværelset, var gangen fyldt med røg, så han måtte hoppe ud af vinduet.

- Røgalarmen var helt klart årsag til, at han kom ud i tide, siger brandinspektør Jesper Hesselberg fra Viborg Brandvæsen.

Også brand i naboejendom

Politiet mener, at der var tale om en påsat brand. Rækkehuset var nemlig ikke den eneste ejendom på Vorningvej, der blev hærget af en brand. Der blev både meldt om brand i nummer 56 og 66, og brandfolkene troede i begyndelsen, at der var tale om en fejl - og dermed kun een brand.

Men det viste sig, at der ud over huset også var ild i stalden på en ubeboet landejendom. Begge ejendomme var overtændte, da brandvæsnet nåede frem.

Ejendommene ligger omkring 100 meter fra hinanden, og vicepolitikommissær Henrik Grove siger, at politiet arbejder ud fra den teori, at der var tale om påsatte brande.

- To brande meget tæt på hinanden og på samme tid midt om natten kan ikke være tilfældigt, siger Henrik Grove, som understreger, at politiet ikke har noget bud på et motiv.