Partileder frifundet for racisme

Den 23-årige leder af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, er blevet frikendt for racisme af Vestre Landsret.

Vestre Landsret har i dag stadfæstet den dom byretten i Aarhus afsagde i 2012. Her blev den unge partileder frikendt for to tilfælde af racisme.

Klistermærkerne

I den ene sag var Daniel Carlsen, der bor i Viborg, tiltalt for at have opsat to klistermærker med teksten ”Danmark for Danskere” og med et billede af et hagekors på et vindue tilhørende en ”etnisk” restaurant. Med henblik på opsætning var han også i besiddelse af 11 yderligere klistermærker med hagekors og teksten ”Danmark for Danskere” .

TV2-bloggen

Daniel Carlsen blev også meldt til politiet efter et blogindlæg på TV 2s hjemmeside med overskriften "Det multietniske samfund". Her skrev han blandt andet:

- Som det er påvist, så vil negere fra Ekvatorial Guinea, hvor gennemsnitsintelligenskvotienten er 59, ikke få en IK på 100 ved at flytte til Europa. Derfor vil denne indvandring være direkte landsskadelig.

Han fortsatte:- Men der findes selvfølgelig også afvigere blandt de mennesker, der tilhører de folk, der har lav gennemsnits-IK. Måske er det muligt at finde en neger, der har en ligeså høj IK som en gennemsnitseuropæer? Måske. Men i givet fald er det, som denne kan bidrage med til vort samfund alligevel begrænset.

I begge tilfælde stadfæstede Vestre Landsret dommen fra byretten og frifandt dermed Daniel Carlsen i begge forhold.

Læs hele Vestre Landsrets begrundelse her.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.