Pape vil længere til højre

Den tidligere Viborg-borgmester, og nu formand for Konservative, mener, at det er tid til et politisk opgør.

Står det til De Konservatives formand Søren Pape Poulsen, så skal hans parti ikke længere ligge trygt i midten, men skal i stedet markere sig som et højrefløjsparti.

- Konservative er i gang med et helt naturligt stille ryk. Vi er et parti, der ligger til højre for Venstre både på økonomi- og værdi­politikken. Det er et skridt til højre. Det er der, vi skal hen, og det er der, jeg er politisk, siger Søren Pape til Berlinske.

- Det er et opgør med at se De Konservative som det her bredt favnende centrum-højre-parti, som vi var under Schlüter (tidligere formand Poul Schlüter, red.). Det var en storhedstid for partiet, og det præger stadig en del konservatives selvforståelse. Men vi har otte mandater, og vil vi blive større, er vi nødt til at være et parti, der også støder nogen fra sig, tilføjer Søren Pape.

Senest har De Konservative markeret sig ved den omdiskuterede stop-kampagne, som flere kritiker mente satte lighed mellem nazisme og islam. De selv samme kritikere mener, at det netop var denne kampagne, der var skyld i, at partiet ved den seneste måling fra Voxmeter blot stod til at få 2,9 procent af vælgernes stemme. 

Ifølge Berlinske har de nye toner fra partiformanden skabt uro i partiet, og flere konservative politikere er bange for, at den tidligere Viborg-borgmester er ved at skubbe kernevælgere væk.

Det bekymrer dog ikke partiformanden Søren Pape Poulsen - han opfordrer de konservative vælgere til at "se realiteterne i øjnene" i stedet for at drømme sig tilbage til 80'erne, hvor partiet havde 40 mandater.

 

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.