Pape står fast: Eva Kjer Hansen skal gå af som minister

To dages forhandlinger hos statsminister Lars Løkke Rasmussen har ikke fået De Konservative til at ændre kurs.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, fastholder på Facebook, at Eva Kjer Hansen skal gå af som miljø- og fødevareminister, men at partiet støtter V-regeringen.

- Der er ingen tvivl om, at vi fortsat støtter statsministeren og Venstre-regningen, men ikke miljø- og fødevareministeren - ej heller på en anden ministerpost, som nogle har været spekuleret i.

Pape Poulsen skriver, at drøftelserne med statsministeren og de øvrige blå partier i løbet af det sidste halvandet døgn på Marienborg har været gode. Her har de talt om samarbejde og nøje gennemgået den igangværende sag.

- Men vi er nået til et sted nu, hvor det springende punkt for at komme videre er, om vi har tillid til miljø- og fødevareministeren eller ej. Her er min konklusion fuldstændig den samme som inden mødet. Vi har fortsat ikke tillid til ministeren - ligesom et flertal af Folketinget, skriver han på Facebook.

Sagen drejer sig om Eva Kjer Hansen og ministerens ageren omkring landbrugspakken, som blev vedtaget torsdag.

De Konservative, som har stemt for pakken, mener, at ministeren har vildledt Folketinget i forbindelse med nogle af de udregninger, der er lavet i forbindelse med aftalen.

- Ender det med et folketingsvalg, vil det alene være Lars Løkke Rasmussens beslutning og ansvar, skriver han.

Søren Pape Poulsen holder pressemøde om sagen på Christiansborg klokken 10.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.