Pape og Stampe mundhugges om soldater i politijob

Debatten om hvorvidt soldater skal bevogte terrormål har skabt splid mellem Søren Pape Poulsen og Zenia Stampe.

Værdiordfører fra Radikale Venstre, Zenia Stampe,  kommenterede mandag Dansk Folkepartis oplæg om at sende soldater afsted til at bevogte potentielle terrormål. Zenia Stampes facebookkommentar faldt ikke i god jord hos Søren Pape Poulsen. Den konservative partiformand satte sig derfor til tasterne. Det skriver Politiko på deres hjemmeside.

Jeg er dybt rystet over dig!

- Tænk jer nu om! Hvad er risikoen for, at en soldat tager fejl af ven og fjende, når han pludselig skal operere i en helt anden kontekst? skrev værdiordføreren på Facebook.

Patetisk forargelse

Den tone og holdning følte Søren Pape Poulsen sig nødt til at kommentere.

- Kære Zenia. Jeg er dybt rystet over dig! Vil du ikke godt vise lidt respekt for vores soldater? Jeg håber, du vil give vores soldater en uforbeholden undskyldning, skrev han.

Zenia Stampe har dog langt fra tænkt sig at undskylde.

Hold din forlorne forargelse for dig selv. 

-Jeg respekterer danske soldater. Netop derfor taler jeg om dem og til dem som professionelle mennesker. Så kære Søren: Hold din forlorne forargelse for dig selv. Den er patetisk. Det er et usmageligt forsøg på at kvæle demokratisk debat om et væsentligt samfundsanliggende, der angår os alle, svarede Stampe tilbage. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.