Pape: Lykønskninger strømmer ind fra kendte

Allerede inden Søren Pape officielt præsenteres som ny politisk leder for Det Konservative Folkeparti, strømmer lykønskningerne ind fra kendte politikker-kollegaer.

Både på Twitter og Facebook strømmer lykønskningerne ind til Søren Pape Poulsen. Ved 1-tiden i nat bekræftede politikeren selv på Facebook, at han overtager efter Lars Barfoed. Men langt tidligere begyndte de første lykønskninger at tikke ind på de sociale medier.

- Stort tillykke til Søren Pape. Håber du får K ud af V's skygge i Folketinget, som du har gjort det i Viborg. Godt gået, skriver den socialdemokratiske overborgmester i København Frank Jensen på Twitter.

Også de lokale politikkere står i kø for at sige tillykke:- Tillykke til Søren Pape - en overraskelse, ja både og. Vi vidste vel godt, at det måtte komme, blot ikke hvornår, skriver folketingsmedlem Karin Gaardsted (S) fra Viborg på Facebook.

- Tak til Lars Barfoed for godt samarbejde. Jeg ser frem til forsat tæt samarbejde med konservativ og Søren Pape, skriver Kristian Jensen (V) på Twitter.

- Held og lykke, Søren - og god arbejdslyst, skriver den tidligere konservative politiker Per Ørum på Facebook.

- Stort tillykke Søren - godt gået. Du bliver en stor gevinst som ny formand. Tak for godt kollegialt samarbejde og gode snakke. Held og lykke i dit nye job, hvor du bliver et friskt pust fra den "virkelige" verden, skrive Holstebro-borgmester H. C. Østerby (S) på Facebook.

Drilske kommentarer

Det gennerelle billede på de sociale medier er, at de fleste ønsker Viborg-borgmesteren tillykke - og held og lykke. Men der er også flere drilske kommentarer:

- Ny C-leder Søren Pape har siden 2010 været allieret med S/SF i Viborg. Ny linie? Eller bare vægt på posten frem for politikken, spørger europaparlamentariker Morten Messerschmidt (DF) på Twitter.

- Tillykke Søren. Sikke en opgave du har taget på dig. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke. Pas nu på ikke at komme længere ud med din EU skepsis. I kan ikke konkurrere med DF på den front. Og der er stadig mange borgerlige vælgere, hvis hjerte banker for EU! Vi ses i København, skriver generalsekretær for Verdensnaturfonden Gitte Seeberg, der selv tidligere har siddet i Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Også komikeren Lasse Rimmer deltager i debatten:- Husk nu, at Søren Pape Poulsen kun er "konstitueret" partiformand. Han skal stadig lige slå Annette Vilhelmsen på årsmødet.

Søren Pape selv er først i dag fået en Twitter-profil, men har allerede på nuværende tidspunkt over 500 følgere. På Facebook har knap 3.000 venner.