Pape klar med spiseseddel til trekløver-forhandlinger

De konservative kræver styrkelse af forsvar og politi og tryghed for boligejerne

Når De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, mandag tropper op hos statsminister Lars Løkke Rasmussen på Marienborg, har han fem punkter med til et regeringsgrundlag for en ny trekløverregering:
    
Et styrket forsvar, et styrket politi, en grønnere politik, fokus på erhvervslivet og tryghed for boligejerne.
    
- For mig er det vigtigt, at vi starter fra bunden. Vi er jo ikke to partier, der træder ind i en regering. Vi er tre partier, der vil skabe en ny regering. Det er vigtigt for os, siger Søren Pape Poulsen forud for mødet.
    
- Det skal ikke tage for lang tid. Hvis vi ikke kan få det til at bære inden for en fornuftig tid, så er der jo ikke noget grundlag.
    
På retsområdet skal regeringsgrundlaget pege mod "flere betjente og hårdere straffe", og så skal boligejerne også sikres tryghed, betoner Pape:
    
- Vi står over for at skulle lave et nyt boligskattesystem, og der er det afgørende for os, at boligejerne får tryghed.
    
Mens Venstre, Liberal Alliance og De Konservative er enige langt hen ad vejen, hvad angår den økonomiske politik, forudser Pape, at han især skal sætte konservative aftryk på forsvaret og den grønne dagsorden:
    
- Det er helt afgørende, at der kommer nogle tydelige og klare elementer ind, hvor vi gør noget for det grønne, hvor vi tænker både på de kommende generationer og erhvervslivet.
    
Hvad angår forsvaret trådte De Konservative til stor overraskelse ud af forsvarsforliget i sommer. Adspurgt om partiet vil genindtræde i det, hvis der kommer en trekløverregering, svarer Søren Pape Poulsen:
    
- Ja, altså. Det vil jo være naturligt.
    
- Det er også derfor, at regeringsgrundlaget er afgørende for, om vi overhovedet træder ind i regeringen. For hvis vi skal tilslutte os forliget igen, så skal der gives nogle ting.
    
Selv om den nye regering langt fra er dannet endnu, spekuleres der allerede i, om Søren Pape Poulsen vil hive flere folk ind i det kun seks mandater store parti for at kunne klare både regeringsarbejdet og folketingsarbejdet.
    
Men det afviser han at kommentere søndag.      
    
- Alle forventninger om, at vi næsten er ved målstregen, er forkerte. Vi er ikke begyndt endnu. Den invitation, vi har sagt ja til, er at gå ind i et rum, siger Søren Pape.