Pape i modvind i gammel sag

Søren Pape Poulsen skal endnu engang forsvare sig i sagen om rettighederne til stadionnavnet i Viborg. En ekspert sammenligner nu sagen med Farum-skandalen.

Den nye konservative leder, Søren Pape Poulsen, er kommet i strid modvind, efter at Politiken tirsdag omtaler en sag fra april om det, der betegnes som ulovlig millionstøtte til fodboldklubben Viborg FF.

Professor emritus ved CBS, Niels Blomgren-Hansen, sammenligner i sagen fra Viborg med Farum-skandalen med Peter Brixtofte i spidsen.

Viborg Kommune fik i sagen kritik fra Statsforvaltningen, som kaldte kommunens sagsbehandling for ulovlig.

Søren Pape fastholder dog over Ritzau, at der ikke var tale om ulovlig støtte, men derimod ren markedsføring, da Energi Viborg, der er ejet af kommunen, købte navnerettighederne til Viborg Stadion hos fodboldklubben Viborg FF. 

- Det er Viborg Kommune, der ejer 100 procent af aktierne i Energi Viborg. Hvis en ejer er uenig med bestyrelsen, må man trumfe igennem, siger Søren Pape Poulsen.

Statsforvaltningen: Ulovligt

I september 2011 takkede halvdelen af bestyrelsen i Energi Viborg nej tak til at købe stadionnavnet for et beløb svarende til en million kroner om året. 

Men i  oktober samme år vedtog et flertal i Viborg byråd så, at Viborg Kommune på en ekstraordinær generalforsamling i Energi Viborg skulle stemme for at pålægge bestyrelsen for Energi Viborg at indgå en sponsoraftale om navnet på stadion. 

I april 2014 afgjorde Statsforvaltningen Midtjylland, at der er ulovligt, at et flertal i Viborg Byråd gav Søren Pape Poulsen fuldmagt til at på en ekstraordinær generalforsamling at tvinge Energi Viborg til at købe stadionnavnet af Viborg FF.