Pape: Budgettet skal altså holdes

- Vi kan ikke leve med, at der gang på gang sker budget-overskridelser, siger borgmesteren i Viborg efter udsigt til endnu et stort underskud.

Politikerne i Viborg Kommune var tvunget til at reagere, da det stod klart, at der endnu engang var udsigt til budget-overskridelser på familie-området.

Det siger borgmester Søren Pape Poulsen (C) - og han understreger dermed, at der var ikke andre muligheder end at fritage familie- og rådgivningschef Tommy Bach for tjeneste.

- Der er gang på gang sket budget-overskridelser, og det kan vi altså ikke leve med. Man har et budgetansvar som chef i den offentlige sektor, og så må vi tage konsekvensen af det, siger Søren Pape Poulsen.

Flere kommunale chefer bliver fyret

Ifølge DJØF - Danmarks Jurist og Økonomforbund - er der sket et stigning i antallet af fyrede kommunalchefer - fra 34 i 2009 til 50 i 2010. DJØF er bekymret for, om politikerne i højere grad lader embedsmændene betale prisen for en anstrengt kommunal økonomi - men det afviser formanden for løn- og personaleudvalget under Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler.

 - Kommunalpolitikerne er i høj grad deres ansvar bevidst. Kommunerne er i gang med nedbringe deres udgifter med fem milliarder kroner, og det viser, at kommunerne tager ansvar for nationaløkonomien, og at kommunalpolitikerne tager ansvar for budgetterne, siger Michael Ziegler.