Pape: Budgettet skal altså holdes

- Vi kan ikke leve med, at der gang på gang sker budget-overskridelser, siger borgmesteren i Viborg efter udsigt til endnu et stort underskud.

Politikerne i Viborg Kommune var tvunget til at reagere, da det stod klart, at der endnu engang var udsigt til budget-overskridelser på familie-området.

Det siger borgmester Søren Pape Poulsen (C) - og han understreger dermed, at der var ikke andre muligheder end at fritage familie- og rådgivningschef Tommy Bach for tjeneste.

- Der er gang på gang sket budget-overskridelser, og det kan vi altså ikke leve med. Man har et budgetansvar som chef i den offentlige sektor, og så må vi tage konsekvensen af det, siger Søren Pape Poulsen.

Flere kommunale chefer bliver fyret

Ifølge DJØF - Danmarks Jurist og Økonomforbund - er der sket et stigning i antallet af fyrede kommunalchefer - fra 34 i 2009 til 50 i 2010. DJØF er bekymret for, om politikerne i højere grad lader embedsmændene betale prisen for en anstrengt kommunal økonomi - men det afviser formanden for løn- og personaleudvalget under Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler.

 - Kommunalpolitikerne er i høj grad deres ansvar bevidst. Kommunerne er i gang med nedbringe deres udgifter med fem milliarder kroner, og det viser, at kommunerne tager ansvar for nationaløkonomien, og at kommunalpolitikerne tager ansvar for budgetterne, siger Michael Ziegler.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.