Paludan truer journalister: - Det er idiotisk

I en podcast truer Rasmus Paludan med at hævne sig på flere journalister. Han har blandt andet planer om at sætte chefredaktør i forbindelse med Muhammed-tegninger.

Chefredaktøren på Viborg Stifts Folkeblad fik sig noget af et chok, da han hørte et interview med Rasmus Paludan i BT's podcast 'Det, vi taler om'.

- De ville udsætte nogle journalister for en helt urimelig fare, hvis der er nogen, der skulle være så dumme at misforstå hans (Rasmus Paludans red.) budskaber.

- Det er idiotisk, siger Lars Norup, der er chefredaktør for Viborg Stifts Folkeblad.

Reaktionen kommer efter, at Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan truer med at hævne sig på de journalister, der har skrevet om hans huskøb i Midt- og Vestjylland.

quoteHan kom med hele banden her på min bopæl og beskyldte mig for diverse ting.

Lars Norup, chefredaktør for Viborg Stifts Folkeblad

Han vil offentliggøre deres navne og adresser i aviser i flere muslimske lande og præsentere dem som skaberne af nogle Muhammed-tegninger.

Skal spredes internationalt

Èt af de medier, han har set sig sur på, er Viborg Stifts Folkeblad.

I podcasten fortalte partilederen, at han havde planer om at offentliggøre chefredaktørens navn og adresse og sætte ham i forbindelse med en Muhammed-tegning. En udmelding han i dag bekræfter overfor TV MIDTVEST.

- Umiddelbart er tanken at offentliggøre det internationalt i forskellige aviser i lande som Pakistan, Irak, Iran og Somalia og Afghanistan.

- Det vil være på sprog som engelsk, arabisk, farsi (persisk red.) og pashto (tales af pashtunerne i Afghanistan og Pakistan red.), siger Rasmus Paludan.

Den mest truede person i kongeriget

I 2019 skrev Viborg Stifts Folkeblad en række artikler om, at Rasmus Paludan var ved at købe et hus i den lille by Rødkærsbro.

- Det er selvfølgelig relevant for Rødkærsbro-borgerne at vide, at en så kendt og kontroversiel politiker flytter til deres by, vurderer chefredaktør Lars Norup.

Det er partilederen dog uenig i.

- Var jeg den mest truede person i kongeriget, så kan det jo kun være fordi, at han gerne vil medvirke til, at nogen har lettere ved at finde mig for at gøre mig skade, mener Rasmus Paludan.

Han klagede over artiklerne til Pressenævnet, som dog ikke gav partilederen medhold. Derefter opsøgte Paludan chefredaktøren på hans bopæl.

- Han kom med hele banden her på min bopæl og beskyldte mig for diverse ting, erindrer Lars Norup.

quoteDet er jo kunst, og kunst er jo tilladt.

Rasmus Paludan

Nu truer Rasmus Paludan altså med at sætte chefredaktøren i forbindelse med kontroversielle muhammedtegninger.

Spørgsmål: Er det ikke ulovligt at skrive, at en mand har lavet en Muhammed-tegning, som han ingenting har med at gøre?

- Nej altså, det er jo kunstværk. Det er jo kunst, og kunst er jo tilladt, mener Rasmus Paludan.

Chefredaktør Lars Norup har endnu ikke taget stilling til, hvad han vil gøre ved truslerne.

- Mest af alt så har jeg bare lyst til at tie det ihjel. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.