Pædagog er mødt ind til en ny hverdag: - Vi har ikke prøvet det før, men derfor kan vi godt gøre det

Opdeling af børnene, hyppigere håndvask og meget leg udenfor. Det er fra i dag den nye virkelighed for personale og børn i dagpleje og daginstitutioner.

Birgitte Hornstrup er en af de pædagoger, der onsdag har taget hul på en ny virkelighed sammen med børnehave- og vuggestuebørnene i institutionen Bulderby i Viborg.

Hverdagen som både personale og børn kendte den før coronakrisen er også her skiftet ud med blandt andet mere afstand og opdeling af børnene.

Men Birgitte Hornstrup tager de nye tiltag med oprejst pande.

- Vi tager det som noget nyt, vi ikke har prøvet før. Det må vi forholde os til og lege lidt ind, at vi skal vaske hænder oftere sammen med børnene og gøre en øvelse ud af det, siger hun.

Indtil videre er det kun 32 procent af vuggestuebørnene, der er tilbage i Bulderby, og 33 procent af børnehavebørnene. Og det gør opgaverne nemmere at håndtere her de første dage, hvor det hele er nyt.

- Nogle ting fungerer med en tredjedel af børnene, men når vi kommer op på at have alle børnene tilbage, så skal vi måske gentænke nogle ting for at få det passet ind i de nye rutiner, der er så kommer, siger Birgitte Hornstrup.

- Det er jo lidt Pippi-agtigt. Vi har ikke prøvet det før, men derfor kan vi godt gøre det.

Zoner på legepladsen

Opdeling af legeområder er et af de tiltag institutionen har lavet for at adskille børnene fra hinanden.

- En bestemt børnegruppe har både et rum, de er i med de samme børn, og så en legezone ude på legepladsen. Det kan så være en zone i dag, og i morgen er det en anden zone med nye muligheder for leg, forklarer områdeleder i Viborg Kommune og leder af Bulderby, Lone Frejo.

Dagtilbudslederen fortæller også, at det har krævet en del tid og tankevirksomhed at tilpasse sig de nye restriktioner. Men nu er det dejligt at være i gang igen.

- Der har været tomt her, og vi har savnet lyden af børn og glade medarbejdere, der taler sammen, gensyn med forældre og så videre. På den måde er det dejligt, siger Lone Frejo.

Udvalgsformand: Vi er også klar til, at alle børn kommer tilbage

Generelt er det gået godt i kommunens institutioner og dagplejere i dag på den første genåbningsdag, oplyser formanden for Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg.

- De meldinger, jeg har lige nu, er, at det er gået fornuftigt. Der har været færre børn, end vi har regnet med - omkring 50 procent, fortæller Per Møller Jensen (A).

Tema

Coronavirus

Ligesom personalet i Bulderby er han klar over, at der formentlig kommer mere pres på i næste uge, når flere børn sandsynligvis melder deres ankomst.

Men han tror på, at kommunen og institutionerne er klar til det.

- Nu er der to-tre dage, hvor man får tingene kørt ind, og man får rettet nogle eventuelle fejl, og så tror jeg, at vi er i stand til at klare det i næste uge, når alle børnene kommer, siger Per Møller Jensen (A) og uddyber, at kommunen desuden har en ressourcebank, der kan trækkes på, hvis der af den ene eller anden årsag bliver mangel på personale.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.