På job i 10 meters højde: Københavnske klatrere hyret som malere i svømmehallen

Der måtte tænkes kreativt, da stålkonstruktionen under taget i Viborg Svømmehal skulle have en gang ny maling.

Hvordan maler man de indvendige stålspær i 10 meters højde i en svømmehal - uden at tømme bassinet med en million liter vand?

Sådan lød udfordringen, da firmaet R2 i Viborg blev hyret til at lave malerarbejdet i forbindelse med en større renovering af Viborg Svømmehal.

Malermester Thue Bo Rasmussen overvejede først at lægge store bjælker ud over bassinet og så køre en lift hen over. Derefter undersøgte han, om man kunne bruge nogle specielle hænge-stilladser, men begge løsninger viste sig at være alt for besværlige.

- Efter at have spekuleret på det en lang nat kom jeg i tanke om, at jeg har en kammerat, der er klatreinstruktør. Ham ringede jeg til, og han kendte et firma, der kunne løse opgaven, fortæller Thue Bo Rasmussen.

Og på den måde kom firmaet Rope Reach fra København ind i billedet. Firmaet har specialiseret sig i at løse forskellige opgaver i højden.

 
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

De ansatte er for eksempel ofte ude for at anlægge klatrebaner i toppen af store træer - og nu er de københavnske spidermen så hyret som bygningsmalere i Viborg.

- Som erhvervsklatrer får man lov til at lave lidt af hvert. Det her er en fin opgave. Så lærer man lidt om at male. Man kan aldrig lære for meget, lyder det fra Mads Udsen fra Rope Reach, mens han hænger oppe under svømmehallens tag.

At arbejdspladsen befinder sig i 10 meters højde, tænker han ikke så meget over. 

- Det er først rigtig sjovt, når man kommer på den anden side af 30-40 meter, siger han.

For en god ordens skyld skal det understreges, at der er lagt en presenning ud over svømmebassinet - hvis nu de nye malere fra klatrefirmaet skulle tabe en klat maling eller en pensel.

Viborg Svømmehal regner med at kunne slå dørene op efter renoveringen midt i juli.

 
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST
 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.