Overvældet omsorgsklovn skal trykkes på frimærke: Luni Smil klovner, fordi hun ikke kan lade være

Luni Smil er kåret til hverdagshelt, og nu skal hun portrætteres på en bunke nye frimærker. Og reaktionerne har været overvældende.

Omsorgsklovnen Luni Smil med det borgerlige navn Lene Mortensen har fået en helt særlig titel. Sammen med fire andre danskere er hun blevet kåret til hverdagshelt, og nu skal hendes ansigt trykkes på en række nye frimærker.

Det er PostNord og Falck, der står bag konkurrencen, hvor fire midt- og vestjyder var med i opløbet. Nu er vinderne afgjort, og efter offentliggørelsen onsdag er det væltet ind med positive reaktioner i Luni Smils indbakke.

- Jeg er helt væltet over. Jeg har fået så mange beskeder, at jeg ikke ved, hvordan jeg kan give det igen.

- Det er overvældende, fordi som klovn føler jeg ikke, at jeg er noget særligt. Jeg prøver på at få livsglæden frem i folk, og jeg klovner ikke for at blive set, jeg gør det, fordi jeg ikke kan lade være, siger Luni Smil.

For i en tid, hvor det hele handler om at blive testet negativ og lave smittetal, vil Luni Smil have tallet til at stige – smiletallet altså.

- Der opstår en magi, når jeg er ude på både plejehjem og efterskoler. Det gælder alle aldre. De er alle sammen klar på, at vi skal have det positive frem ved smilet og have smiletallet til at stige, siger Luni Smil.

Smilet skal være helten

Udover Luni Smil er også Villy Rønn fra Thisted blandt de fem udvalgte til at pryde de små portobilletter, og det er første gang, en ’hverdagsdansker’ bliver portrætteret.

Men selvom hun er valgt af danskerne som en af landets hverdagshelte, har Luni Smil svært ved at se sig selv som en helt.

- At det lige pludselig er mig, der bliver gjort til helten, det er overvældende, fordi for mig er det alle de andre, der er helte. Nu skal vi gøre smilet til helten, og så skal vi ud med det, siger hun.

Fredag får Luni Smil besøg af en fotograf, som skal tage en række billeder til Politikens tegner Thomas Thorhauge, som skal billedliggøre de fem udvalgte hverdagshelte.

Frimærkerne bliver udgivet i et oplag på fire millioner den 16. september.

Omsorgsklovnen Luni Smil