Otte skyldnere blev taget på sengen og kørt i fogedretten

Travl dag for politiet og fogedretten i Viborg.

Politiet i Viborg var torsdag tidligt på færde i en koordineret aktion mod skyldnere, der var udeblevet fra fogedretten.

Den første blev allerede anholdt ved firetiden, og inden dagen var slut, var otte personer blevet hentet af ordensmagten og kørt i retten.

- Vi valgte at gøre det på denne måde for at være sikker på at træffe folk hjemme. Det er en måde at effektivisere vores arbejde på - hvis vi kommer midt på dagen, risikerer vi at køre forgæves. Vi betragter indsatsen som en succes, og det er helt sikkert noget, vi forventer at gøre igen, fortæller politiassistent Morten Panduro fra lokalpolitiet i Viborg.

Man har pligt til at møde op i fogedretten, når indkaldelsen er lovligt forkyndt. Det sker typisk ved, at en stævningsmand møder op på skyldnerens bopæl og afleverer forkyndelsen.

Hvis skylderen så alligevel vælger at blive væk, kan retten beslutte, at vedkommende skal hentes af politiet.

- Vi kan kun opfordre folk til at selv at møde op. Det må trods alt være bedre end at blive hentet af politiet. Nogle af de anholdte måtte i går vente flere timer, inden de kunne komme i retten, siger Morten Panduro.