Oscar-vinder: Viborggensere var favoritter

Film-producent Claus Toksvig Kjær var glad og lettet efter en Oscar-fest, der havde budt på skulderklap fra allerøverste hylde. Arkivfoto

TV Midtvest fangede medindehaveren af det Oscar-nominerede animationsværksted Nørlum på telefon, da han sad i limousinen på vej hjem fra prisuddelingen.

Og selv om det ikke blev til nogen statuette i denne omgang, var det alligevel en glad Claus Toksvig Kjær, der var i røret fra Hollywood.

- Det er svært at beskrive. Selv om vi ikke har vundet, så synes jeg, at det har været hele oplevelsen værd at prøve at være med til sådan noget her.

Vinderen havde Nørlum som favorit

Nørlum fra Viborg var nomineret til prisen bedste animerede film for deres arbejde med filmen "Song of the Sea." Vinderen blev Disney-filmen "Big Hero 6."

Men inden prisuddelingen nåede Claus Toksvig Kjær at møde instruktøren bag vinderfilmen, Don Hall, som gav den danske konkurrent rosende ord med på vejen.

- Han synes faktisk, at vores film var favoritten, og det er jo altid rart at høre fra en som rent faktisk vandt prisen, sluttede Claus Toksvig Kjær, inden han skulle videre til efterfest.

På en pub i L.A. ventede en stor del af holdet bag filmen, som ikke havde fået billet til selve prisuddelingen. 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.