Opdateret: 85-årig mand fundet igen

​Det er mere end 12 timer siden, den forsvundne plejehjemsbeboer sidst er set.

Opdateret klokken 10.00: Plejehjemsbeboeren er fundet igen. Han var afkølet, men er efter omstændighederne i god behold, forklarer politiet.

Siden fredag aften har Midt- og Vestjyllands Politi ledt efter en 85-årig mand, der omkring klokken 19.00 forlod sit plejecenter på N.F.S Grundtvigsvej i Viborg.

I forbindelse med eftersøgningen har politiet taget hundepatruljer i brug, mens forsvaret har hjulpet med en helikopter.

- Vi har været i gang med at lede hele natten, men han er ikke fundet endnu, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Allen Riis.

- Helikopteren har formentlig givet en del uro i luftrummet over Viborg i nat, men vi har følt, det har været nødvendigt at have den i luften på grund af alle søerne, lyder det.

Politiet har brug for hjælp

Personalet på plejecenteret alarmerede politiet ved 20-tiden, efter de selv, havde forsøgt at finde manden.

Den 85-årige har af endnu uforklarlige årsager formået at hive en magnetisk brik af sit tøj, så personalet ikke fik besked, da han forlod centeret.

- Vi blev ret hurtigt klar over, at vi var nødt til at afsætte ressourcer til eftersøgningen, siger Allan Riis.

- Indtil videre har vi kun fået en enkelt henvendelse, men det har ikke givet noget resultat. Så vi vil gerne opfordre folk til at kigge i deres haver, skure og carporte. Plejepersonalet har fortalt os, at han lægger sig til at sove på stedet, hvis han bliver træt, så han kan være mange steder, forklarer vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Politiets signalement af den 85-årige


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.