Øldåse slog ko ihjel

En ko er død i Viborg, efter at have spist en aluminiumsdåse.

Lars Bo Heltzens ko havde spist foder med aluminiumsdåser i. Splinterne fra dåsen ødelagde maven på koen, og gav den en smertefuld død.

- Man kunne se på gulvet, at den havde ligget og vredet sig på gulvet og slået med hovedet og prøvet at kravle rundt. Det havde simpelthen gjort hammer ondt, siger Landmand Lars Bo Heltzens fra Tjele.

Det var nogle af Lars Bo Heltzens medarbejdere, som fandt den blodige ko, og tabet gør ondt på Viborg-landmanden.

- Det er jo voldsomt væmmeligt. Vi elsker vores dyr og vi passer og plejer dem hver eneste dag. Så det er rigtigt skidt og slemt. Det er en rigtigt dårlig oplevelse, siger Landmand Lars Bo Heltzens.

Stop med at smide affald i naturen

Lars Bo Heltzens forstår ikke, hvorfor folk smider deres tomme dåser i naturen, og han opfordrer alle til at stoppe med at kaste med de dødelige dåser.

- Jeg håber, at folk de tænker, når de har den her dåse i hånden og har rullet ned, så holder de her og slipper den ikke. At de i stedet tager den med i skraldespanden. Det er gudskelov første gang, vi har prøvet det. Jeg har hørt flere af mine kollegaer, som har haft samme problem. Og det er det vi nu prøver at få sat fokus på, siger Lars Bo Heltzens.

Aluminiumssplinterne er kommet i køernes foder, fordi græsset, de spiser, er blevet klippet med en stor landbrugsmaskine. Lars Bo Haltzens og hans ansatte gennemsøger ellers altid markerne med metaldetektor, men den hjælper ikke meget i denne situation.

- Hvis der kommer metal i, jern eller sådan, så stopper den. Selvom den kører 10 km/t, men dåserne kan vi ikke finde, fordi metaldetektoren ikke slår ud for aluminium. Og det er det, der er hele problemet. Havde vi en detektor, der slog ud for aluminium, var problemet væsentligt mindre, siger Lars Bo Heltzens.

Her kan du se indslaget fra vores nyhedsudsendelse:

En landmand fra Viborg-egnen går til kamp mod dåser i naturen, efter hans ko har mistet livet.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.