Oberst: En forfærdelig ulykke der påvirker alle på flyvestationen

De værnepligtige på Flyvestation Karup følger dagens program, men forsvarets interne støttegruppe er klar med hjælp.

- Det er en forfærdeligt tragisk hændelse, der påvirker alle på hele flyvestationen – og i særdeleshed den afdødes kolleger, de andre værnepligtige.

Sådan lyder reaktionen fra oberst Palle Mikkelsen, chef for Operations Support Wind på Flyvestation Karup, efter at en 22-årig værnepligtig på flyvestationen mandag aften blev dræbt af en flugtbilist. 

Ulykken skete omkring klokken 20.45 i fodgængerfeltet ud for flyvestationens hovedvagt. Den 22-årige var ved at krydse vejen til fods, da han blev ramt af en bil, der kørte på Herningvej mod nord.

Vagterne ydede sammen med flyvestationens brand- og redningstjeneste førstehjælp på stedet, men den unge mands liv stod ikke til at redde.

- Vores tanker går til de pårørende i dag, men vores hovedfokus er på venner og kolleger her på flyvestationen. Vi sørgede for at underrette dem, der var på flyvestationen i aftes og havde alle samlet klokken 07.45 her til morgen, skriver obersten til TV MIDTVEST.

Se overvågningsvideo af flugtbilen, som politiet nu efterlyser.
Foto: Overvågning / Midt- og Vestjyllands Politi

Han oplyser desuden, at de værnepligtige tirsdag følger de planlagte aktiviteter, men flyvestationen sørger for, at alle er blevet informeret og har nogen at tale med. 

 - Vi har aktiveret forsvarets interne støttegruppe, ’Organisationen for personlig rådgivning og kollegastøtte’, og de er til stede og tager samtaler med de medarbejdere, der har brug for det. Viser det sig, at deres kompetencer ikke er tilstrækkelige vil de sørge for, at folk får mulighed for at tale med en krisepsykolog, skriver obersten.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.