Nyt parkeringssystem ved Regionshospitalet Viborg

Fremover kan det resultere i en parkeringsafgift, hvis man parkerer ved Regionshospitalet i Viborg uden at have et ærinde på hospitalet.

Regionsrådet i Region Midtjylland har sagt god for, at regionshospitalet i Viborg må indføre et nyt parkeringssystem. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse

Det er især en udfordring, at borgere uden ærinde til hospitalet parkerer på parkeringspladsen. Derudover bliver der lavet flere og flere ambulante behandlinger. Det er alt sammen med til at øge presset på pladsen, og nu skal et nyt system altså lette det. 

- Vi oplever allerede i dag, at der er pres på hospitalets parkeringspladser. Vi ønsker at sikre, at pladserne bruges af folk med ærinde på hospitalet. Jeg er glad for, at vi har fundet et system, hvor patienter, pårørende og ansatte fortsat kan parkere gratis, siger regionsrådsformand Bent Hansen (A) i en pressemeddelelse. 

De nye regler, der træder i kraft i foråret 2018, kommer nemlig ikke til at omfatte personale, patienter og pårørende. De kan fremover parkere gratis ved regionshospitalet i tre timer. Skulle de få behov for at forlænge tiden, så er det også muligt. 

Det bliver et privat firma, der skal installere og drive systemet i Viborg. Hospitalsledelsen forventer, at det kan finasiere sig selv ved hjælp af de p-afgifter, der vil blive udstedt. 

- Det er ikke meningen, at vi skal tjene penge på parkering ved hospitalet. Vi gør det her for at sikre, at vores pladser er til rådighed for patienter, pårørende og ansatte, siger hospitalsdirektør, Lars Dahl Pedersen, i pressemeddelelsen. 

Der findes allerede parkeringsbegrænsning ved Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Randers, Regionshospitalet Horsens og Regionshospitalet Silkeborg, der har betalingsparkering.

Regionshospitalet Viborg undersøger betalt parkering for at holde uvedkommende væk fra pladserne.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.